Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, la inaugurarea CMA Chitila: „Am transformat o cantină dezafectată într-un ambulatoriu modern”

Președintele CJ Ilfov Hubert Thuma a participat joi la inaugurarea Centrului Medical Ambulatoriu (CMA) Chitila, o „investiție emblematică”, dupa cum a catalogat-o, pentru administrația locală.

Cu acest prilej, el a evidențiat faptul că acest ambulatoriu a fost amenajat în incinta unei foste cantine dezafectate.

  • „Inaugurăm astăzi o investiție emblematică pentru orice administrație locală și extrem de benefică pentru oameni. Cu puțin timp în urmă era aici o cantină dezafectată. Primarul orașului Chitila, primăria Chitila împreună cu Consiliul Județean am transformat această clădire într-un ambulatoriu modern”, a declarat Thuma.

În acest context, președintele CJ Ilfov a menționat că ambulatoriul „va deservi atât locuitorii orașului Chitila cât și zonele limitrofe”.

Un ambulatoriu de specialitate al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, dotat după cele mai înalte standarde de calitate, a fost deschis joi în oraşul Chitila.

„Situat în Şoseaua Banatului nr. 2, ambulatoriul este amplasat într-o clădire complet reabilitată şi extinsă, cu o suprafaţă desfăşurată de 1.458 mp, distribuită pe două niveluri (P+1E).

Dotarea cu echipamente medicale şi mobilier, care s-a ridicat la 15.600.000 lei, a fost realizată prin programul PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie.

Primăria Chitila a urmărit achiziţionarea unor echipamente de înaltă performanţă, esenţiale pentru furnizarea unor servicii medicale de top.

Printre echipamentele instalate în Centru se numără: ecografe, aparate de monitorizare EKG, colonoscop video HD, echipamente de audiometrie, electrocardiografe, electroencefalografe, electromiografe, electrocautere, gastroscop video HD, maşini de reprocesare a aparaturii optice, monitoare pentru funcţii vitale, seturi de retinoscopie directă, sisteme de colposcopie, sisteme endoscopice ORL HD cu tehnologie NBI (imagistică cu spectru îngust), laringoscoape video, sisteme de cauterizare bipolară şi cu radiofrecvenţă pentru ORL, ureteroscoape, ventilatoare portabile şi unităţi ORL”, informează un comunicat de presă al CJ Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati