Nicușor Dan: Administrația Străzilor s-a concentrat în această perioadă pe refacerea marcajelor în jurul școlilor

Administrația Străzilor a intensificat lucrările de întreținere și îmbunătățire în jurul unităților de învățământ din Capitală, cu scopul de a asigura un mediu mai sigur pentru elevi, transmite primarul general, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

  • Potrivit sursei citate, echipele au lucrat la refacerea marcajelor rutiere în apropierea mai multor școli și grădinițe, inclusiv grădinițele 154 și 70, școlile 146, 311, 307, 179, liceele „George Enescu” și „Dimitrie Gusti”, precum și colegiile „Emil Racoviță” și „Mihai Bravu”.

De asemenea, au fost reparate gardurile școlare pentru a spori protecția elevilor și au fost înlocuite indicatoarele rutiere deteriorate.

🟢 În plus, edilul Capitalei anunță implementarea unei noi benzi unice pe bulevardul Magheru, iar alte trasee rapide sunt planificate pentru a fi create până la sfârșitul anului.

Aceste măsuri sunt menite să contribuie la fluidizarea traficului și la îmbunătățirea siguranței în zonele adiacente unităților de învățământ, arată sursa citată.

Parcul STB de autobuze, troleibuze și tramvaie care circulă în Capitală va fi mărit

Totodată, Nicușor Dan a anunțat că, odată cu începerea noului an școlar, mijloacele de transport în comun vor fi suplimentate.

  • ”Parcul STB de autobuze, troleibuze și tramvaie care circulă în Capitală va fi mărit, astfel că vom avea pe străzi 1.389 de vehicule, față de 1.250, câte au circulat în timpul vacanței de vară”, completează sursa citată.

🟢 De asemenea, eliberăm online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public. Acestea pot fi descărcate de pe aplicația BiletTB. Elevii pot circula gratuit atât în București, cât și prin localitățile din județul Ilfov. De gratuitate beneficiază elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati