Numărul românilor care călătoresc săptămânal la New York a crescut de 5 ori în acest an – analiză Kiwi.com

Ar putea New York să devină una dintre destinațiile preferate ale românilor?

Numărul pasagerilor care au zburat din România la New York folosind Kiwi.com a crescut de 4 ori în acest an, între iunie, când zborurile directe au început să fie disponibile, și sfârșitul lunii august, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. În general, numărul pasagerilor care au zburat săptămânal din România la New York este de peste cinci ori mai mare decât înainte.

Un mod de a observa că zborurile directe au avut un impact vizibil asupra călătoriilor românilor este faptul că numărul locurilor vândute a crescut cu peste 200%.

De ce este acest număr important? Când călătorești cu escală, fiecare zbor de pe traseu contează ca un loc, dar tot un singur pasager – ceea ce înseamnă că numărul pasagerilor, corelat cu cel al locurilor rezervate, indică o preferință pentru zborurile directe.

Zborurile rezervate folosind sistemul de Virtual Interlining al Kiwi.com au crescut cu 80%, comparând aceleași perioade din acest an și anul trecut. Această cifră indică faptul că mai mulți pasageri au folosit o singură companie aeriană pentru a ajunge din România la New York, ceea ce înseamnă și că pasagerii preferă zborurile directe.

În plus, de când zborurile directe au devenit disponibile, prețurile au scăzut, ajungând în medie la 458 de euro pentru această vară, o scădere de 20% comparativ cu prețurile de anul trecut. Și, fiindcă economisesc la zboruri, românii au decis să petreacă mai mult timp la destinație: 24 de zile, în medie, comparativ cu 19 vara trecută.

Cât costă un zbor spre New York

Pentru cei care au New York-ul pe lista lor de dorințe, prețurile pe Kiwi.com încep de la 529 de euro pentru zboruri directe și în jur de 350 de euro pentru cele cu o escală.

Pentru călătorii din Iași care nu sunt deranjați de o oprire, prețurile către New York încep de la 375 de euro, în timp ce pentru cei care călătoresc din Cluj, de la 329 euro. Te simți inspirat pentru următoarea ta călătorie?

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă. Algoritmul inovativ Kiwi.com permite utilizatorilor să găsească opțiuni de călătorii și prețuri pe care alte motoare de căutare nu le pot vedea. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri. Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati