Patinoarul Berceni Arena devine casa sporturilor pe gheață din București: cursuri gratuite de patinaj pentru copii, din octombrie

Patinoarul Berceni Arena devine, din octombrie, casa sporturilor pe gheață din București, anunță Primăria Sectorului 4, după recenta inaugurare a arenei sportive.

„Patinoarul Berceni Arena, singura astfel de facilitate sportivă construită de la zero în ultimii 70 de ani în București, reprezintă fundația pe care se va sprijini renașterea sporturilor pe gheță în capitala României, după 12 ani de la închiderea definitivă a patinoarului „Mihai Flamaropol””, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Recenta inaugurare a arenei sportive a însemnat momentul în care cluburile profesioniste de hochei, precum și școlile de patinaj artistic, și-au manifestat intenția de a folosi patinoarul atât pentru antrenamente, cât și pentru competiții.

Acest fapt, precum și interesul crescut al comunității în vederea practicării sporturilor pe gheață în sistem de agrement, necesită organizarea juridică a obiectivului de investiții sub forma unei entități economice de sine-stătătoare, procedură care se va încheia la sfârșitul acesteii luni.

Astfel, toate evenimentele care urmează să fie organizate aici vor putea fi coordonate și implementate în conformitate cu normele competiționale valabile la nivel european, arată sursa citată.

Urmează să fie definitivat calendarul de evenimente și proiecte

În perioada în care se derulează procedurile anterior menționate, va fi definitivat, în parteneriat cu Federația Română de Hochei pe Gheață, cu Agenția Națională pentru Sport, cu reprezentanți ai cluburilor și școlilor cu activitate sportivă în domeniu, și calendarul de evenimente și proiecte, în baza căruia va putea fi stabilit și programul de funcționare al Patinoarului Berceni Arena.

Copiii cu vârsta până în 12 ani vor avea gratuitate la cursurile de patinaj, de inițiere

De asemenea, copiii cu vârsta până în 12 ani vor avea gratuitate la cursurile de patinaj, de inițiere.

Astfel, rugăm reprezentanții cluburilor, școlilor de patinaj artistic și toate persoanele interesate să utilizeze noua arenă în sistem organizat, să ne transmită, în cel mai scurt timp posibil, intenția de a-și desfășura activitatea în incinta Berceni Arena.

  • Toate solicitările în acest sens pot fi transmise în format electronic pe adresa de email – berceniarena@ps4.ro, iar colegii noștri le vor înregistra și vor urma, în continuare, împreună cu solicitanții, procedurile legale de închiriere a suprafeței de gheață și stabilirea calendarului de evenimente, astfel încât Berceni Arena să fie disponibilă atât pentru profesioniști, cât și pentru copii și agrement, la începutul lunii octombrie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati