Clotilde Armand acuză: „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sabotează negocierea pentru spații educaționale, punând în pericol desfășurarea orelor”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a tras un semnal de alarmă, într-o postare de astăzi de pe pagina sa de Facebook, asupra situației cu care se confruntă mai multe unități de învățământ la începutul noului an școlar din cauza faptului că majoritatea din Consiliul Local Sector 1 “sabotează cu înverșunare activitatea comisiilor de negociere pentru închirierea unor spații noi de învățământ și pun în pericol desfășurarea orelor”. Potrivit sursei citate, este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială nr. 179 și Școala Gimnazială  “Ion Heliade Rădulescu”.

“Marcel Ciolacu- Premierul fără diplomă de bacalaureat și Nicolae Ciucă- Politicianul cu doctoratul plagiat au făcut tot posibilul  pe tot parcursul mandatului meu să blocheze investițiile în viitorul copiilor din Sectorul 1. De câteva săptămâni sabotează cu înverșunare activitatea comisiilor de negociere pentru închirierea unor spații noi de învățământ și pun în pericol desfășurarea orelor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Astfel, primarul Clotilde Armand a precizat că anul acesta Primăria Sectorului 1 s-a confruntat cu o situație specială: între lunile iunie (când fiecare director de școală  comunică Primăriei înscrierile) și septembrie administrația locală a fost nevoită sa creeze 18 clase suplimentare.

“Nu este ușor sa identificăm în apropierea școlilor spațiile potrivite pentru o unitate de învățământ. Trebuie o curte mare, săli de clase generoase, două intrări, camere auxiliare etc. Chiriile nu sunt mici: peste 10.000 euro/ lună pentru o scoală, dar nu asta este problema. Dificultatea cu care ne confruntăm este legată de procedură: decizia de închiriere este luată de Consiliul Local, care numește o comisie de consilieri locali, care vor negocia aceste chirii. Comisia se bazează pe o evaluare realizată de un evaluator acredidat. Primăria a făcut achiziția din timp si are un contract cadru cu un evaluator acreditat. Comisia de negociere trebuie să se întâlnească o dată, poate de două ori, maxim de trei ori, pentru a finaliza închirierea”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Totodată, primarul Clotilde Armand a subliniat întârzirea cu  care majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a aprobat închirierea spațiilor pentru unitățile de învățământ sau cu care  finalizează închirierea spatiilor identificate:

“Abia în data de 04 septembrie 2024, Consiliu Local a aprobat închirierea spațiilor pentru unitățile de învățământ Școala Gimnazială Nr. 7 și Școala Gimnazială nr. 179. Aceste proiecte au fost depuse Consiliului Local spre aprobare de 3 ori în cazul Școlii Gimnaziale nr. 7 și de 4 ori în cazul Școlii Gimnaziale nr. 179. Pentru Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu proiectul a fost supus dezbaterii de 3 ori în Consiliul Local. În prezent, comisia de negociere formată din membrii partidelor politice, în mod iresponsabil, nu a finalizat negocierea aprobată prin proiectul de hotărâre din data 25 iulie 2024. Grație prezenței directorilor și părinților în ședința Consiliului Local Sector 1 din 4 septembrie, pe ultima sută de metri, majoritatea PSD- PNL din Consiliul Local a ținut cont de nevoile copiilor. Trebuie acum împreună sa facem presiune în continuare asupra consilierilor PSD-PNL pentru ca săptămâna viitoare să finalizeze închirierea spațiilor identificate. Se poate, trebuie doar un minim de buna-voință și de simțul responsabilităților”, a mai afirmat edilul Clotilde Armand.

De asemenea, primarul Sectorului 1 a mai subliniat și situația cu care se confruntă elevii și profesorii de la  Școala Gimnazială “Pia Brătianu”, în condițiile în care “majoritatea din consiliul local PSD- PNL refuză să aloce școlii etajul superior al clădirii din Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu unde funcționează unitatea de învățământ”.

“Pentru Școala Gimnazială Pia Brătianu îmi este imposibil să înțeleg de ce majoritatea din consiliul local PSD- PNL refuză să aloce școlii etajul superior al clădirii din Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu unde funcționează unitatea de învățământ. Proiectul este supus Consiliului Local de aproape 5 luni, din aprilie 2024. Este revoltător și de neînțeles de ce le blochează elevilor accesul la Educație! Îi încurajez pe toți părinții elevilor de la Pia Brătianu să vină în Consiliul Local, unde vom depune pentru a 5-a oara acest proiect de hotărâre atât de urgent și de necesar”, a mai declarat primarul Clotilde Armand.

”Am reușit sa eliminăm cursurile în 3 schimburi”

Tot în postarea de astăzi, primarul Clotilde Armand a scos în evidență, spre comparație, ce a reușit să realizeze, împreună cu echipa sa, în acest mandat în domeniul educației:

“Noi am reușit sa eliminăm cursurile în 3 schimburi, elevii care învață în Sectorul 1 au cele mai mari burse școlare, am organizat sistemul afterschool gratuit în majoritatea școlilor și oferim părinților posibilitatea de a aduce copilul într-o unitate de învățământ inclusiv pe perioada verii, prin programele: Grădinița de Vară și Școala de Vară. Am extins 12 școli/licee și avem în construcție imobile noi în cartierul Greenfield, la Școala Ion Heliade Rădulescu (în spatele parcului Kiseleff), școala de pe Bulevardul Apicultorilor nr. 1, Școala Regală– suntem în etapa 2, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Liceul Teoretic Nicolae Iorga etc. Astfel, am reușit să eliminăm moștenirea fostelor administrații PSD și PNL, învățământul în trei schimburi”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati