Măsuri stricte în școli: Poliția Locală verifică vânzarea alcoolului, tutunului și energizantelor!

Începând din acest an școlar, Direcția Generală a Poliției Locale a Municipiului București implementează măsuri sporite de siguranță în unitățile de învățământ din Capitală, transmite, pe Facebook, Primăria Municipiului Bucureşti.

Polițiști locali, echipați cu expertiza necesară, sunt prezenți în permanență la patru licee și o școală gimnazială pentru a asigura un mediu de învățare sigur și ordonat.

Echipele, fiecare formată din câte doi polițiști locali, patrulează la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Liceul bilingv “Miguel de Cervantes”, Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, Colegiul Național “Spiru Haret” și Școala Gimnazială Nr. 3, de luni până vineri, în timpul orelor de curs.

Scopul este de a preveni orice incidente și de a menține ordinea publică în și în jurul unităților de învățământ, transmite sursa citată.

Un aspect important al activităților polițiștilor locali este controlul operatorilor economici din incinta sau apropierea școlilor. Aceștia verifică dacă sunt respectate reglementările privind interzicerea vânzării de băuturi alcoolice, tutun sau băuturi energizante minorilor. De asemenea, se efectuează inspecții ale automatelor de tip vending pentru a se asigura că nu conțin produse necorespunzătoare.

În caz de nerespectare a Legii 61/1991 actualizată, agenții economici riscă amenzi semnificative, cuprinse între 5.000 și 30.000 de lei, și pot fi supuși suspendării activității.

Pe lângă aceste măsuri, celelalte unități de învățământ din Capitală sunt monitorizate de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și polițiile locale de sector, conform Planului Național Cadru pentru Siguranța Școlară.

  • Astfel, se consolidează eforturile pentru asigurarea unui an școlar sigur și ordonat pentru toți elevii din București, completează Primăria Municipiului Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati