Video/ Fortul 13 Jilava intră în administrarea Consiliului Județean Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că a fost semnat protocolul în urma căruia fortul 13 Jilava intră în administrarea sa.

„Acest proiect este inclus în Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov. Va fi consolidat, reabilitat complet, apoi va fi transformat în muzeu și, astfel, va putea fi valorificat din punct de vedere turistic, istoric și cultural”, se arată în postarea CJ Ilfov.
Fortul 13 Jilava a fost construit împreună cu alte 17 fortificații ale Capitalei, la cererea Regelui Carol I, în perioada 1870-1890.
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Ilfov
Despre fortificațiile din județ, despre cum arată turismul în Ilfov astăzi, care sunt cele mai importante obiective turistice pe care le puteți vizita și despre proiectele în care Consiliul Județean a investit pentru turism și cultură, toate aceste proiecte majore sunt analizate de către directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Alexandrina Niță și Mirabela Dumitrache, purtătorul de cuvânt al CJI, în podcastul pe care îl puteți urmări pe pagina de youtube a Consiliului Județean Ilfov”, menționează sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati