Nicoleta Pauliuc: Pensionarii militari merită respect şi apreciere. Vrem să li se facă dreptate!

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației de Femei a PNL, afirmă că pensionarii militari merită respect şi apreciere. Vrem să li se facă dreptate” arată ea. 
  • De aceea, alături de colegi parlamentari PNL, am depus o iniţiativă legislativă prin care să se recalculeze toate pensiile militarilor în funcţie de evoluţiile soldei de grad şi soldei de funcţie.
Ce înseamnă asta? Două lucruri:
1. Majorarea pensiilor tuturor militarilor având în vedere creşterea soldelor anul acesta.
2. Echitate în sensul în care nu vom mai avea pensionari militari care primesc venituri diferite (la aceleaşi funcţiii/grade pe care le-au deţinut) doar pentru că s-au pensionat la date diferite. În acest moment, aceasta este principala nemulţumire a celor care au lucrat în Armată: unii au fost norocoşi şi au ieşit la pensie atunci când solda era mai mare, alţii au ieşit mai demult şi au pensii mai mici.
  • În felul acesta, arătăm recunoştinţă faţă de loialitatea şi sacrificiile de care au dat dovadă pensionarii militari. În plus, încurajăm tinerii să aleagă această profesie şi creăm un cadru corect şi predictibil de care vor beneficia în momentul în care vor ieşi la pensie”, spune Nicoleta Pauliuc.

Foto: Facebook / Nicoleta Pauliuc

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati