FOTO/ Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au surprins Carpații Meridionali

Ambasada Statelor Unite la București a postat sâmbătă, pe rețelele sociale o imagine spectaculoasă a Carpaților românești, surprinsă de astronauții NASA de pe Stația Spațială Internațională, potrivit Adevarul.

Carpații Meridionali, surprinși de astronauții NASA, de pe Stația Spațială Internațională. La mulți ani munților României! Astăzi celebrăm frumusețea, diversitatea și istoria lor”, a transmis Ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook.

Carpații Meridionali, alături de Carpații Orientali și Carpații Occidentali reprezintă cele trei mari grupe muntoase ale României.

Stația Spațială Internațională a fost lansată în 1998 și este plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Stația este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati