Teatrul de Comedie lansează înscrierile pentru o nouă ediţie a concursului ”Comedia ţine la TINEri”

Teatrul de Comedie lansează înscrierile pentru cea de-a XIV-a ediţie a concursului „Comedia ţine la TINEri”, proiect care se adresează tinerilor regizori sub 35 de ani.

„Pentru că ne dorim să îi cunoaştem pe cei interesaţi de concurs, ediţia de anul acesta aduce o etapă nouă în cadrul procesului de selecţie: susţinerea de către echipa de creaţie a proiectului depus în faţa juriului desemnat”, informează un comunicat al Teatrului de Comedie.

Data limită pentru înscrieri este 14 octombrie, iar câştigătorul va fi anunţat pe 18 noiembrie.

Proiectul premiat va intra în producţie la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, devenind parte din repertoriul acestuia, precizează sursa citată.

Proiectele înscrise trebuie să ţină cont de Regulamentul concursului:

– text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi şi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză;

– textul trebuie să conţină un număr de maxim şase personaje;

– decorul propus va trebui să fie minimal, întrucât spaţiul de depozitare nu permite decoruri mari;

– proiectul va fi conceput pentru Sala Nouă (datele tehnice ale spaţiului scenic pot fi solicitate la adresa ana.teodorescu@comedie.ro);

– regizorii care aplică trebuie să aibă vârsta de cel mult 35 de ani;

– suma alocată proiectului este de 75.000 lei (15.000 EURO), incluzând costuri de producţie decor şi onorarii echipa de creaţie, costuri drepturi de autor;

– documente necesare înscrierii: textul propus, conceptul regizoral, schiţe decor şi costume, propunerea distribuţiei, CV-ul regizorului, o înregistrare video cu un spectacol / examen realizat anterior (integral sau fragment);

Procesul de selecţie constă în două etape succesive. În prima etapa, în baza dosarelor depuse, juriul va selecta trei proiecte care se vor califica pentru etapa următoare. În cea de-a doua etapă va avea loc susţinerea de echipa de creaţie a proiectului depus, în faţa juriului desemnat.

Propunerile vor fi trimise în trei exemplare, în format fizic, la sediul Teatrului de Comedie şi electronic, la adresa de e-mail ana.teodorescu@comedie.ro.

„Comedia ţine la TINEri, proiect iniţiat în anul 2005, promovează şi susţine tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati