Raport 2021-2024 al Poliției Locale pe tema construcțiilor ilegale din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Poliției Locale să elaboreze un raport pe tema construcțiilor ilegale identificate în perioada ianuarie 2021- august 2024. Potrivit raportului, agenții locali au aplicat sancțiuni pentru 446 de imobile care au fost edificate/ extinse fără autorizații de construire și au luat măsuri pentru a stopa aceste ilegalități: au oprit șantierele ilegale, unele imobile le-au demolat, iar în zeci de cazuri au sesizat parchetul pentru deschiderea unor dosare penale.

În aceeași perioadă, Poliția Locală Sector 1 a identificat 210 imobile care nu respectau prevederile autorizațiilor de construire, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în baza Legii 50/1991 privind autorizarea executării construcțiilor și unele măsuri pentru realizarea locuințelor.

Clotilde Armand: ”Marcel Ciolacu și PSD, sursa numărul 1 a problemelor de trafic”

Publicarea acestui raport vine în contextul întâlnirii convocate la Guvern de premierul Marcel Ciolacu pe tema rezolvării traficului auto din Capitală, în condițiile în care primarul Clotilde Armand consideră că principala cauză a aglomerării din trafic o constituie ”urbanismul haotic marca PSD și PNL”.

”Observ că în ultimele zile, premierul Ciolacu mimează electoral preocuparea față de gestionarea traficului din București, organizează întâlniri de lucru, comitete și “comiții”. Pentru că urbanismul haotic este marca PSD și PNL, iar acesta este principala sursă a problemelor traficului din Capitală. Ați permis timp de 30 de ani construirea de blocuri între case, ați demolat clădiri de patrimoniu, ați asfaltat spațiile verzi și ați construit terase în parcuri. Ați încercat în ultimii ani să treceți la următorul nivel: modificarea în Parlament a Codului Urbanismului în favoarea mafiei imobiliare. Cel puțin în Sectorul 1 v-am blocat aceste atentate repetate la siguranța şi sănătatea cetățenilor. Am reformat și întărit Poliția Locală Sector 1 tocmai pentru a avea toleranță zero față de orice încălcare a legii”, a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În plus, edilul Sectorului 1 a mai afirmat că premierul Marcel Ciolacu este ultima persoană în măsură să organizeze întâlniri pe tema rezolvării traficului din Capitală: „În concluzie, domnule Marcel Ciolacu, sunteți ultima persoană în măsură să organizeze întâlniri pe tema rezolvării traficului din Capitală, pentru că dumneata împreună cu PSD sunteți sursa nr. 1 a acestei probleme. Înainte să mimați preocuparea legată de București ar fi mai urgent să rezolvați situația furtului voturilor de către PSD PNL din București și demiterea lui Toni Greblă”, a mai declarat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati