Weekendul acesta călătorim în 15 țări din Asia, la ASIA FEST 2024, Arena Națională. Vezi PROGRAMUL pe zile și atelierele disponibile!

Peste 200 de artiști din 15 țări asiatice, România și Bulgaria și peste 100 de restaurante, food truck-uri și companii ce promovează cultura și gastronomia Asiei se reunesc la Arena Națională.

Cea de-a 11-a ediție Asia Fest are loc între 20 și 22 septembrie 2024, în curtea Arenei Naționale din București (intrarea dinspre Strada Maior Coravu).

  • Vezi AICI mai multe informații despre evenimentul din acest an!

Timp de trei zile, Asia Fest propune vizitatorilor zeci de spectacole cu artiști din Japonia, Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, Filipine, India, China, Turcia, România și Bulgaria și sute de mâncăruri tradiționale, zeci de ateliere și expoziții cu elemente de cultură tradițională.

  • Cel mai important festival de tradiții culturale și culinare din Europa de Sud-Est se adresează tuturor vârstelor și propune o adevărată călătorie exotică prin 15 dintre țările celui mai vast continent: Japonia, Coreea de Sud, China, Thailanda, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Mongolia, Turcia, Siria, Liban.

Ediția 2024 vine cu câteva noutăți în ceea ce privește programul desfășurat pe scena festivalului, pe care vor avea spectacole tradiționale de dans, muzică și teatru cu artiști internaționali invitați special din Japonia, Indonezia, Thailanda, Bulgaria și România.

Zona de food se remarcă prin varietatea sutelor de mâncăruri asiatice tradiționale, printre care supe și preparate pe bază de orez, diferite tipuri de carne, fructe de mare și diferite amestecuri de condimente din plante, semințe și legume, precum: soia, susan, ghimbir, nucșoară, cuișoare, turmeric, wasabi, kimchi, curry etc.

Orar festival:

  • Vineri, 20 septembrie: 14.00 – 22.00
  • Sâmbătă și duminică, 21 și 22 septembrie: 10.00 – 22.00

Intrarea la festival se face pe baza de bilete și abonamente, care pot fi achiziționate de la intrare sau online, de pe site-ul More.ro – https://tinyurl.com/335zcwv8

Copiii sub 7 ani beneficiază de intrare liberă.

Prețul biletului este:

  • Vineri, 20 septembrie: 15 lei /adult sau copil peste 7 ani.
  • Sâmbătă și duminică, 21 și 22 septembrie: 20 lei/ adult sau copil peste 7 ani

Prețul abonamentului pentru toate cele trei zile Asia Fest:

  • 45 lei/ adult sau copil peste 7 ani. 

Detalii despre program, activități, ateliere, zona de food și expoziția Asia Fest se găsesc pe website-ul evenimentului, www.asiafest.eu și pe paginile paginile de Instagram și  Facebook.

Vezi mai jos programul pe zile

Mix de tradiții culturale

Cele trei zile ale festivalului aduc la Arena Națională un mix de tradiții culturale, îmbinând perfect obiceiuri străvechi din artă și stiluri de viață cu elemente moderne ce definesc societățile din diferite țări asiatice.

Culoarea și energia evenimentului sunt date de muzică și dansuri asiatice tradiționale și contemporane ce fac trimitere la țări ca: Japonia, China, India, Thailanda, Coreea de Sud, Bangladesh, Sri Lanka, Filipine, Turcia, Indonezia, Vietnam.

Centrele culturale organizează diverse workshop-uri

O serie workshop-uri vor fi susținute de centre culturale și asociații ce promovează țări ca: Japonia, China, Coreea de Sud, Turcia, India, Indonezia.

Printre temele abordate în cadrul acestora se numără:

  • Ateliere de soroban (aritmetică mentală japoneză)
  • Kimonoul și yukata (Laura Caraman)
  • Curs demonstrativ de CHADO (Ceremonia Japoneză a ceaiului-Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”)
  • Hanbok-ul (Asociația Nan Kibun)
  • Ateliere de yoga (Sahaja Yoka)
  • Bazele acupuncturii
  • Ateliere de medicină și astrologie chineză

Informații despre programul Asia Fest 2024 se găsesc pe www.asiafest.eu și pe paginile de Instagram și  Facebook Asia Fest.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati