Pasajele Unirii, Lujerului și Obor nu prezintă pericol public, afirmă Nicușor Dan: ”Dacă ar fi fost pericol public, le-am fi închis”

Primarul Nicuşor Dan a vorbit, joi seară, despre trei pasaje principale din Capitală – pasajul Unirii, cel de la Obor şi pasajul Lujerului – susţinând că acestea nu prezintă pericol pentru şoferii care le tranzitează. ”Dacă ar fi fost pericol public, le-am fi închis, dar nu se pune problema”, afirmă edilul.

Întrebat, joi seară, la Euronews România, dacă şoferii pot avea încredere să tranziteze pasajul Unirii, care a fost realizat cu zeci de ani în urmă şi nu a fost consolidat radical de decenii, primarul general al Capitalei a răspuns pozitiv, potrivit news.ro.

  • ”Să aibă încredere să treacă şi pe aici (prin pasajul Unirii – n.r.), şi prin pasajul Obor, şi prin pasajul Lujerului. Dacă ar fi fost pericol public, le-am fi închis, dar nu se pune problema”, afirmă edilul.

Totuși, Nicușor Dan recunoaște că cele trei pasaje necesită reabilitare. În acest sens, primarul general anunță că în prezent se elaborează indicatorii tehnico-economici care trebuie aprobați de Consiliul General, un proces ce va dura câteva luni, urmat de etapele legale necesare pentru aceste lucrări.

”Costurile sunt destul de mari, de genul o sură, o sută cincizeci de milioane pentru fiecare dintre ele”, explică Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati