Weekend plin de surprize în Săptămâna Europeană a Mobilității: Activități în Parcul Mogoșoaia, Parcul Regele Mihai I, Gara de Nord și Metrou

Începe weekendul 21-22 septembrie, al Săptămânii Europene a Mobilității 2024, iar Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București — Ilfov (TPBI) și partenerii săi vă așteaptă la evenimentele care vor avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Parcul Mogoșoaia, Parcul Regele Mihai I, la Gara de Nord (inclusiv, în apropiere, pe Bulevardul Gheorghe Duca) și la Metrou.

În Parcul Mogoșoaia, sâmbătă – 21 septembrie – între orele 10:00-14:00, vor avea loc mai multe acțiuni pentru cei mici, pentru a-i implica într-un mod distractiv și interactiv și, totodată, pentru a promova educația în mobilitatea durabilă: ateliere de educație rutieră pentru copii, ateliere de creație – pictură și desen, activități de joacă și interacțiune între copii și cățeluși, pentru a dezvolta responsabilitatea și empatia față de animale, activități sportive în aer liber, Street Dance organizat de copiii talentați din cadrul școlii de dans „Ana Dance” și un concert – cu invitatul special Andreea Ionela Roată (Jolie).

La Gara de Nord, în zilele de 21 și 22 septembrie, între orele 10:00 – 18:00, mai multe activități evidențiază rolul esențial al transportului feroviar în mobilitatea durabilă, prin servicii oferite atât la nivel regional, cât și național. Evenimentul se concentrează pe conceptul de integrare a modurilor de transport public și gestionarea echilibrată a spațiului public inter-modal.

Salonul regal (doar sâmbătă, 21.09.2024, între orele 10:00-18:00): în prima parte a zilei va avea loc o conferință de deschidere, precum și expoziție tematică.

În stația de tramvai de pe Bd. Gheorghe Duca, vor fi expuse în tot weekendul trei tramvaie de epocă (Thomson, tip P și Simmering), iar alte trei tramvaie vor circula pe un traseu special, asigurând legătura între Gara de Nord și Depoul Victoria. Astfel, pe linia 58 (Gara de Nord — Gara Obor) vor circula tramvaiele Tatra T4R, iar tramvaiele Rathgeber și EP/V3A, pe linia 59 (Gara de Nord — Depoul Victoria). Tot de aici vor pleca troleibuzele Ikarus 415T pe linia 75 (Gara de Nord — Depoul Vatra Luminoasă), marcând 75 de ani de la prima linie de troleibuz din Capitală, iar linia 700, cu autobuze electrice ZTE Granton va asigura legătura între Gara de Nord și Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău).

De la intrarea în Parcul Regele Mihai I – sâmbătă și duminică, vor pleca autobuze pe mai multe linii către puncte de interes, istorice și de agrement din București și Județul Ilfov: linia 701: Parcul Regele Mihai I – Palatul Brâncovenesc (cu autobuze electrice Karsan e-ATA 12m); linia 702: Parcul Regele Mihai I – Piscu Muzeul Atelier (cu autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid); linia 703: Parcul Regele Mihai I – Mănăstirea Pasărea (cu autobuze VDL Berkhof Ambassador); linia 704: Parcul Regele Mihai I – Mănăstirea Sitaru (cu autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid).

Tot la intrarea în parc din Piața Charles de Gaulle, vor putea fi văzute troleibuzele istorice (Rocar 412EA şi Rocar 812EA), precum și expoziții de soluții de mobilitate, dar și activități interactive educative ale reprezentanților Poliției Rutiere și Jandarmeriei Române. Corpul de fanfară al Jandarmeriei va putea fi ascultat și aici, iar cei prezenți se vor putea plimba cu trotineta sau cu bicicleta, vor putea admira câinii dresați, precum și caii împodobiți și jandarmi călare.

Metrorex SA va prezenta tot sâmbătă, între orele 13.00-16.00, la Depoul Berceni, stația de metrou Berceni, trenul nou ALSTOM tip METROPOLIS.

La stația inter-modală Străulești, va avea loc o incursiune în timp privind dezvoltarea metroului bucureștean, o expoziție tematică.

Vizită la Dispeceratul Central de la stația Piața Unirii 1, sâmbătă21.09.2024, interval orar 12:00 – 15:00. Având în vedere numărul limitat de persoane ce pot fi primite simultan în cadrul dispeceratului, înscrierea acestora a avut loc pe site-ul tpbi.ro. Persoanele înscrise sunt așteptate să ridice cartelele aniversare, tipărite exclusiv pentru acest eveniment, de la standul TPBI din Gara de Nord (amplasat în zona liniilor 13-14), tot sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 10:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati