Cele mai fiabile mașini, potrivit Consumer Reports

Fiabilitatea, sau cât de constant funcționează un vehicul fără a se confrunta cu defecțiuni sau probleme mecanice în timp, rămâne un factor cheie în alegerea mărcii de vehicul pe care doriți să o achiziționați, scrie economedia.ro.

Graficul de mai jos, realizat de Visual Capitalist, ilustrează ce scoruri de fiabilitate au primit diferiți producători auto, conform clasamentului întocmit de Consumer Reports. Datele sunt actualizate din noiembrie 2023.

Lexus și Toyota s-au clasat pe primul și, respectiv, al doilea loc în topul celor mai fiabile mărci auto realizat de Consumer Reports în această ultimă ediție a clasamentului.

De asemenea, cei doi producători japonezi de automobile s-au clasat pe primul și al doilea loc în clasamentul J.D. Power privind fiabilitatea automobilelor în acest an.

În general, producătorii auto asiatici au condus cu o marjă largă în ceea ce privește fiabilitatea în 2023, cu un scor mediu de 63 pentru regiune. Șapte dintre cele mai fiabile 10 mărci provin de la producători auto asiatici.

Mai exact, producătorii japonezi de vehicule domină topul clasamentului, ocupând șase din primele 10 locuri și patru din primele cinci locuri privind cele mai fiabile mărci auto. Singurele alte mărci auto asiatice din top 30 au fost brandurile sud-coreene Kia și Hyundai, clasate pe locurile 10 și 11, și Genesis pe poziția 18.

Producătorii auto europeni au ocupat locul al doilea, cu un scor de 46 pentru regiune. Alături de producătorul auto britanic Mini, care a ocupat locul al treilea, producătorii auto germani Porsche și BMW au fost cele mai bine clasate mărci europene, ocupând locurile al optulea și, respectiv, al nouălea.
Cea mai fiabilă marcă americană a fost Buick, clasată pe locul 12 în clasamentul general, urmată de Tesla și Ram pe locurile 14 și, respectiv, 15.

A ranked list of the most reliable car brands according to Consumer Reports

Consumer Reports a clasificat autoturismele în funcție de fiabilitatea lor, pe baza datelor din sondajele membrilor și a analizelor a peste 330.000 de vehicule. Vehiculele analizate au inclus modele din anii 2000 până în 2023, cu câteva modele din anii 2024 introduse mai devreme.

Aceștia au analizat 20 de zone de probleme, de la probleme minore, cum ar fi frânele care scârțâit, până la defecte majore, cum ar fi motorul scump, ieșit din garanție sau problemele de încărcare a vehiculelor electrice, și apoi au cântărit gravitatea fiecărui tip de problemă pentru a crea un scor de fiabilitate prezis pentru fiecare vehicul, de la 1 la 100.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati