Conu Leonida şi Cock, producţii Teatrul Stela Popescu – două piese în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, la Nottara

Teatrul Stela Popescu îşi continuă seria surprizelor cu două piese jucate în aceeaşi seară – 25 septembrie, în acelaşi teatru – Teatrul Nottara, cu două dintre titlurile sale de succes, punând în valoare diversitatea ofertei cu care ne-a obişnuit.

Pe 25 septembrie, ora 18:30, „Conu Leonida (1880 – 2023)” de Ion Luca Caragiale, regia Radu Popescu, scenografia Kimberly Vintilă în distribuţie Ion Haiduc, Manuela Hărăbor, Ana – Maria Ivan se joacă la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu. Vă invităm la o revizitare a celebrului text al lui I.L.Caragiale Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea, în cheia anului 2023. Cum să fii fericit în viaţă? Pare simplu atunci când ai un cămin primitor şi comod, ceva bun de pus pe masă, o soţie grijulie şi bună gospodină sau un soţ hâtru şi cu experienţă de viaţă… doar să nu te preocupe politica… Pentru că atunci, în cele mai întunecate momente ale nopţii, fandacsia şi ipohondria pot să izbească cu putere, de unde nu te aştepţi… Conu’ Leonida este un „monstru sacru” al lumii noastre teatrale. Dar înainte de a fi un monstru, este un om prins în plasa informaţiilor care vin peste el din mass media, care îi distrug lui şi Efimiţei liniştea somnului şi a gândului. La 1880, ca şi în 2023, asistăm la o veşnică poveste a societăţii noastre în care „tot ce-i românesc nu piere”.

Tot pe 25 septembrie, dar de la ora 20:00, şi la Sala George Constantin a Teatrului Nottara, se joacă piesa „Cock” de Mike Bartlett, regia Tony Adam Horaţiu, scenografia Mădălina Mihai, în distribuţie Cristi Neacşu, Tudor Cucu – Dumitrescu, Ştefania Cîrcu, Cătălin Frăsinescu. Piesa lui Mike Bartlett vorbeşte despre iubire şi despre puterea noastră de a înţelege formele şi complexitatea acestui sentiment înălţător. Mai presus de toate însă, „Cock” aduce în faţa noastră o serie de întrebări esenţiale – Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile şi să ieşim din zona de confort?

Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în faţa spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual şi el necesită o abordare corectă, pe măsura complexităţii lui. Spectacolul „Cock” aduce în prim plan triunghiul dramatic de relaţionare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconştient, unul dintre cele 3 roluri : victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împleteşte lupta şi suferinţele personajelor, cu situaţiile comice, generând un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.ro, www.iabilet.ro, www.mystage.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati