Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, iluminate în mov, de „Ziua Mondială pentru combaterea bolii Alzheimer”

Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” au fost iluminate sâmbătă seară în culoarea mov, pentru a marca astfel „Ziua Mondială pentru combaterea bolii Alzheimer”.

De trei decenii, în fiecare an, oameni din toate colţurile lumii marchează pe 21 septembrie „Ziua mondială pentru combaterea bolii Alzheimer”, pentru a crește gradul de conştientizare a acestei grave afecțiuni şi de a combate stigmatului care persistă în jurul bolii Alzheimer şi a tuturor tipurilor de demenţă.

Campania de anul acesta se desfășoară sub sloganul „E timpul să acţionăm asupra demenţei, e timpul să acţionăm asupra bolii Alzheimer” și urmărește să înlăture discriminarea care încă există în jurul acestei afecţiuni.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, reprezentând aproximativ 60-70% din totalitatea cazurilor de demență. Este o afecțiune neurologică progresivă care afectează memoria, gândirea și comportamentul, ducând în cele din urmă la un declin cognitiv sever și la pierderea independenței.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati