Asociația Părinților Isteți lansează proiectul „Tați care iubesc” și invită toți tăticii la prima conferință dedicată

Asociația Părinților Isteți, în parteneriat cu Itsy Bitsy lansează proiectul ”Tați care iubesc” și invită toți tații la prima mare conferință, unde vor asculta tați inspiraționali din cele mai diverse domenii.

Asociația Părinților Isteți lansează comunitatea „Tați care iubesc”, un demers menit să construiască o comunitate de tați cu preocupări similare, care vor să învețe să iubească conștient și sănătos: pe copil și pe mama acestuia, pe sine, pe părinții săi.

„Ca tată, eu cred că relația cu copiii te schimbă, cu impact în dinamica din toate celelalte relații. Prezența tatălui în viața copilului este foarte importantă pentru că tatăl este legătura copilului cu lumea. Tatăl îl va ajuta pe copil să experimenteze, să descopere lumea, să nu îi fie frică să greșească, să aibe curaj și să iubească. Dar, înainte de a fi tați, suntem fii. Consider că măsura în care relația cu propriul tată este bine așezată va influența major calitatea noastră de tați și misiunea noastră pentru copiii noștri.” spune Constantin-Felix Tătaru, membru fondator al Asociației Părinților Isteți, co-fondator al Radio Itsy Bitsy, fondator al GMP Group și unul dintre inițiatorii proiectului „Tați care iubesc”.

Foto: ItsyBitsy.ro
  • Patru sute de tați sunt așteptați la prima ediție a Conferinței Tați care iubesc, care va avea loc pe 19 octombrie 2024, de la ora 9:00 la ora 14:00, în București, la Sala Gloria din Sectorul 3.

Conferința răspunde nevoii de informare, conectare și apartenență a taților, care vor să fie autentici, empatici fără să își piardă din puterea masculină, vor să comunice și să facă schimb de păreri cu alți bărbați asemenea lor.

Nume cunoscute din psihologie, antreprenoriat și media vor vorbi pe scena „Tați care iubesc”, pentru a împărtăși din provocările lor de tați, dar și din soluțiile experimentate cu succes. Conferința este moderată de Constantin- Felix Tătaru, alături de Marius Constantinescu, realizator Itsy Bitsy, și are invitați de seamă precum: psihoterapeutul Ion Bucur, Doctor în psihologie Bogdan Ion, cunoscutul sportiv Narcis Răducan, antreprenorul de fapte bune Robert Diaconeasa (DaddyCool), Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru, fondator și director general Veruvis, Tiberiu Dănețiu, antreprenorul Cristian China-Birta, psihoterapeutul Matei Stănculescu și alți bărbați inspiraționali.

Accesul la Conferința „Tați care iubesc” este gratuit, pe baza înscrierii nominale, în limita locurilor disponibile.

În ultimii 10 ani, în societatea românească se observă numeroase schimbări în rândul taților: din ce în ce mai mulți tați își iau concediu de creștere a copilului în locul mamelor, din ce în ce mai mulți tați ies cu copiii în parc și la activități, din ce în ce mai mulți tați divorțați își asumă să împartă custodia și să se ocupe de copil în egală măsură cu mama acestuia. Dar tații se confruntă cu tipare transgeneraționale precum: „bărbatul trebuie să poată mereu orice”, „un bărbat nu plânge, nu își arată vulnerabilitățile”, „bărbatul este cel care asigură subzistența familiei”, „tata nu crește copiii, de asta se ocupă mama”, „bărbatul este șeful în casă și se impune autoritar, iar pentru «binele lui și al familiei lui» își poate impune părerea cu forța, apelând chiar la violență verbală sau fizică” etc.

În noua comunitate „Tați care iubesc”, tații au ocazia să cunoască specialiști din diverse domenii, care le vor răspunde la întrebări, vor cunoaște tați asemenea lor, vor adera la o comunitate a taților cu interese similare și, cel mai important, vor descoperi că nu sunt singuri și că există soluții, pe care le pot afla dacă intră în comunitate și se deschid pentru a primi informații, pentru a se întoarce apoi în familiile lor și în grupul lor de prieteni mai încrezători în sine, mai conștienți și mai asumați.

Asociația „Părinților Isteți” îi așteaptă pe tați atât la conferință, cât și pe platforma taticareiubesc.ro și în comunitățile online din Facebook și Instagram.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati