Sediile DGITL Sector 3, deschise sâmbătă

Contribuabilii din Sectorul 3 mai au la dispoziție șapte zile pentru a achita impozitele și taxele locale până la data de 30 septembrie, termen scadent de plată a obligațiilor fiscale pentru semestrul al II-lea.

În Sectorul 3, cetățenii sunt încurajați să-și achite taxele și impozitele locale prin platforma www.ghiseul.ro, modalitate rapidă și sigură de plată.

Totuși, pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Direcția Generală Impozite și Taxe Locale va asigura la sediile proprii program de lucru cu publicul inclusiv sâmbătă, 28 septembrie.

Astfel, cetățenii din Sectorul 3, care optează pentru alte mijloace decât cele electronice, își vor putea achita taxele și impozitele locale și în această zi, în intervalul orar 8.30-14.30.

30 septembrie – termen scadent, pentru plata impozitelor și taxelor locale     

Pe această cale, reamintim că, potrivit Codului fiscal, data de 30 septembrie a anului în curs reprezintă termenul scadent pentru plata tuturor impozitelor şi taxelor locale aferente semestrului al II-lea.

Ce se întâmplă dacă nu plătești impozitul la timp?

Pentru neachitarea la timp a obligațiilor fiscale, nivelul majorărilor de întârziere este de 1% din cuantumul impozitelor neplătite în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Modalități de plată

În Sectorul 3, platforma www.ghiseul.ro este urmată de modalități de plată precum:

– sediile Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale Sector 3 (str. Sfânta Vineri nr. 32, str. Câmpia Libertăţii nr. 36 şi str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5);

– automate de încasare amplasate în centrele comerciale Auchan Titan, Auchan Vitan, București Mall, Park Lake;

– oficiile poștale sau agențille CEC de pe raza Sectorului 3;

– virament bancar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati