Romsilva sprijină cu o sută de metri cubi de cherestea reconstrucția imobilelor afectate de inundații din localitatea Slobozia Conachi

Romsilva sprijină cu o sută de metri cubi de cherestea reconstrucția imobilelor afectate de inundații din localitatea Slobozia Conachi.

La solicitarea Primăriei comunei Slobozia Conachi, Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit în ședință marți, 24 septembrie, a aprobat acordarea unui sprijin, sub formă de sponsorizare, constând în 100 metri cubi de cherestea, pentru reconstrucția imobilelor afectate de inundațiile recente din județul Galați.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va asigura și transportul cherestelei de brad și molid, de la unitatea de prelucrare a Direcției Silvice Neamț până în localitatea Slobozia Conachi din județul Galați.

Astfel, vor fi oferiți 20 de metri cubi de grinzi, 40 de metri cubi de scândură lungă clasele B și C, 30 metri cubi de dulap lung, clasa B și C, și 10 metri cubi de șipcă lungă, cu o valoare totală de 79.600 lei, fără TVA.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează circa 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati