Doar 26% dintre femeile din România recunosc semnele cancerului de sân (studiu Avon)

Avon, unul dintre cei mai importanți jucători globali din industria frumuseții, își prezintă rezultatele studiului anual, „Boob Census”, care indică o scădere a încrederii femeilor în recunoașterea semnelor cancerului de sân. Dintr-un eșantion global de peste 7.000 de femei, doar 45% se simt sigure că pot identifica aceste semne, în scădere cu 2% față de 2023.

În România, femeile nu mai au aceeași încredere în capacitatea lor de a recunoaște semnele cancerului de sân. Dacă anul trecut 34% dintre ele se simțeau sigure, anul acesta procentul a scăzut la 26%. La fel ca în multe alte țări incluse în studiu, femeile din România rămân nesigure cu privire la modul corect de a se auto-examina și la momentul oportun pentru a merge la medic.

Scăderea controalelor medicale anuale la nivel global și local

Studiul „Boob Census” indică, de asemenea, o scădere a numărului de femei care își fac un control anual la un specialist medical. Dacă în 2023, 33% dintre femei raportau că își verifică starea de sănătate a sânilor, în 2024 acest procent a scăzut la 28%.

În România, această scădere este și mai semnificativă: doar 24% dintre femei au declarat că au mers la un control de specialitate în 2024, comparativ cu 35% în 2023. Acest rezultat evidențiază necesitatea unor eforturi de conștientizare și educare privind importanța controalelor profesionale regulate.

Cancerul de sân – principala amenințare pentru sănătatea femeilor

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor la nivel global. În 2022, au fost înregistrate 2,3 milioane de cazuri noi, iar numărul deceselor cauzate de acest tip de cancer a ajuns la 670.000 la nivel mondial. Examinarea regulată a sânilor este esențială pentru depistarea timpurie, ceea ce crește semnificativ șansele unui tratament eficient și a supraviețuirii.

Cu o experiență de peste 30 de ani în susținerea conștientizării cancerului de sân, Avon continuă să sprijine femeile în conștientizarea sănătății sânilor și în dezvoltarea abilității de a recunoaște semnele timpurii ale cancerului de sân. În acest context, compania a lansat cercetarea „Boob Census”, oferind o perspectivă detaliată asupra nivelului de conștientizare și percepție a sănătății sânilor în diverse comunități, inclusiv în România.

Abordarea subiectului sănătății sânilor rămâne o provocare

Cercetarea Avon a identificat și o reducere în frecvența discuțiilor despre sănătatea sânilor în rândul femeilor. Dacă în 2023, 19% dintre femei afirmau că nu discută despre acest subiect cu nimeni, în 2024 procentul a crescut la 23%. Această tendință subliniază nevoia de a încuraja dialogul deschis și de a promova discuțiile despre sănătatea sânilor în comunități.

În cadrul Promisiunii pentru Cancerul de Sân, Avon continuă să pregătească milioane de Reprezentanți din întreaga lume pentru a cunoaște semnele, riscurile și metodele de prevenție în ceea ce privește cancerul de sân, astfel încât aceștia să poată sprijini femeile în a fi proactive în îngrijirea sănătății lor.

Inițiative Avon pentru creșterea conștientizării

Pentru a încuraja femeile să fie mai conștiente de sănătatea sânilor lor și să își verifice constant starea de sănătate, Avon încurajează comunitatea de reprezentanți și toate femeile să se bucure de un „Everything Shower” care să includă și verificarea sânilor ca parte esențială a rutinei lor.

„Sănătatea începe din interior și fiecare femeie trebuie să își facă timp pentru autoexaminarea regulată a sânilor. Deși responsabilitățile de zi cu zi pun adesea sănătatea pe planul doi, este esențial să ne amintim că depistarea precoce salvează vieți. Rezultatele cercetării «Boob Census» ne reconfirmă nevoia de promovare a controalelor regulate și a dialogului deschis pe tema sănătății sânilor. Avon rămâne alături de femei, oferindu-le resurse și sprijin pentru a le ajuta să își prioritizeze sănătatea și să se simtă încrezătoare în propriul lor corp”, a declarat Head Of Integrated Communications Romania & Moldova

„În România încă ne confruntăm cu o lipsă semnificativă de informare și încredere atunci când vine vorba despre prevenția cancerului de sân. De aceea, este esențial să încurajăm fiecare femeie să fie proactivă în monitorizarea propriei sănătăți și să nu amâne controalele medicale anuale. Inițiativele de conștientizare, precum cele susținute de AVON prin campania «Boob Census», joacă un rol crucial în educarea publicului, în normalizarea autoexaminării și în încurajarea dialogului deschis despre sănătatea sânilor. Cred că împreună putem face o schimbare semnificativă – prevenția trebuie să devină o prioritate, o responsabilitate pe care să ne-o asumăm cu toții, pentru a proteja și salva vieți”, a declarat Maria Culescu, președinte fondator Asociația M.A.M.E.

În luna dedicată conștientizării cancerului la sân, Avon va dona fonduri către Asociatia Simte Românește pentru Caravana Cancel Cancer, Hospice Casa Speranței și Asociația M.A.M.E. pentru serviciile de recuperare psiho-socio-medicale oferite femeilor diagnosticate cancerul la sân, consiliere medicală și terapii necesare în lupta cu boala.

Citește aici studiul Avon „ Boob Census”.

Pentru mai multe informații despre Promisiunea Avon privind combaterea cancerului de sân și despre partenerii săi ONG, vizitează: https://www.avonworldwide.com/supporting-women/breast-cancer.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati