România sprijină populația civilă din Liban cu produse alimentare

Un transport cu ajutoare umanitare oferite de România populației civile din Liban a plecat în această dimineață spre această țară. Ajutorul umanitar gratuit constă în produse alimentare.

Ajutorul constă în 5,7 tone de conserve din legume și 1,6 tone de conserve din pește.

Decizia acordării ajutorului umanitar pentru populația civilă din Liban a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocată ieri, 3 octombrie 2024, de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Hotărârea a fost adoptată de CNSU având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Republica Libaneză.

Transportul bunurilor se realizează pe cale aeriană cu resurse naționale, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Totodată, ca parte a misiunii, vor fi prezenți și 2 ofițeri de legătură  din cadrul Direcției Generale pentru Protecție Civilă din cadrul DSU.

România continuă să-și onoreze angajamentele și se alătură comunității internaționale solidară cu statele care se confruntă cu situații majore de urgență.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati