Contract semnat pentru rețelele de apă și canalizare în Afumați și Găneasa

Astăzi, 4 octombrie 2024, s-a semnat contractul pentru executarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Afumați și Găneasa. Acest proiect face parte din inițiativa de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Ilfov, derulat în perioada 2014 – 2020.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat că lucrările vor începe în curând, având o durată de execuție de 18 luni.

”În cel mai scurt timp, echipele încep lucrările în teren, în cele două localități. Durata de execuție a contractului este de 18 luni. Asta înseamnă că până în 2026, în Afumați și Găneasa avem toate utilitățile moderne în gospodării – apă curentă și canalizare – și pe străzile, atenție, pe care până acum nu s-a lucrat. Am discutat în cadrul grupului de lucru cu reprezentanții Apă-Canal Ilfov, cu primarii, Gabriel Dumănică și Gabriel Raul Niculae, despre zonele în care vor intra echipele și vor săpa. Săptămânal vom analiza stadiul lucrărilor. Sunt 5.660 ilfoveni care locuiesc în Găneasa, 8.493 cetățeni, în Afumați. Cu toții vor beneficia de aceste lucrări.”, transmite Hubert Thuma.

  • Thuma a subliniat importanța acestei inițiative, menționând colaborarea strânsă cu primarii și reprezentanții Apă-Canal Ilfov pentru a urmări progresul lucrărilor.

Valoarea contractului se ridică la 83.247.317,35 lei + TVA și va include lucrări în șase sectoare, cu extensii ale rețelei de canalizare și alimentare cu apă potabilă:

Sector 1: UAT Găneasa – Localitatea Cozieni
Sector 2: UAT Găneasa – Localitatea Găneasa
Sector 3: UAT Găneasa – Localitatea Moara Domnească
Sector 4: UAT Afumați – Localitatea Afumați
Sector 5: UAT Afumați – Localitatea Afumați
Sector 6: UAT Afumați – Localitatea Afumați
În fiecare sector vor fi realizate lucrări la următoarele sisteme:
  • Sistemul de canalizare – extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare menajeră, instalarea stațiilor de pompare pentru apa uzată menajeră, precum și montarea conductelor de refulare a apei uzate menajere.
  • Sistemul de alimentare cu apă – extinderea rețelei de distribuție a apei potabile și instalarea conductelor pentru transportul apei potabile.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati