Sectorul 1: Începe perioada de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie

Începând de luni, Primăria Sectorului 1 primește cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie.

Documentele se depun la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1 (Bld. Mareșal Averescu nr.17), în clădirea E, de luni până vineri, între orele 8.30 și 16.00.

Reprezentanții DGASPC Sector 1 pot oferi ajutor pentru completarea corectă a tuturor formularelor, iar locuitorii Sectorului 1 care sunt cunosc deja cu procedura pot depune documentele și electronic, la adresa de e-mail: registratura@dgaspc-sectorul1.ro.

Întregul set de documente, precum și toate criteriile de acordare pot fi consultate și descărcate de aici: https: https://www.dgaspc-sectorul1.ro/informatii-ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei-si-suplimente-pentru-energie-sezonul-rece-2024-2025/

Aceste ajutoare se acordă persoanelor cu venituri de până la 1.386 lei de persoană (în cazul familiei) și de până la 2.053 lei în cazul persoanei singure.

Cheltuielile cu încălzirea locuinței se compensează, în funcție de venitul solicitanților, în proporții de 10% până la 100%.

De asemenea, menționăm faptul că valoarea compensării nu poate fi mai mică de:

– 250 lei/lună pentru gaze naturale;

– 500 lei/lună pentru energie electrică;

– 320 lei/lună pentru combustibilii solizi sau petrolieri.

Totodată, suplimentul de energie, al doilea tip de ajutor, se acordă pe tot parcursul anului și are următoarele valori:

– 30 lei/lună pentru energie electrică;

– 10 lei/lună pentru gaze naturale;

– 10 lei/lună pentru energie termică;

– 20 lei/lună pentru combustibilii solizi sau petrolieri;

– 70 lei/lună dacă energia electrică este singura sursă de energie utilizată.

Pentru mai multe detalii privind cuantumul ajutorului sau pentru a verifica în ce măsură vă încadrați în condițiile legale de acordare, vă puteți adresa Biroului Relații Interetnice la telefon: 021.223.41.90 /94, interior 148 sau 280.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2024- martie 2025, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2024-octombrie 2025.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati