Târgul de Crăciun din Sibiu, sub tema Christmas Unboxed, se deschide în luna noiembrie/ Experiențe captivante în mai multe locuri din oraș

Sub tema Christmas Unboxed, a 17-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu își va aprinde luminile pe 15 noiembrie și până pe 5 ianuarie 2025 va străluci din nou ca o Capitală a Crăciunului, atrăgându-i pe toți cei care vor să aibă parte de magia sezonului.
  • Târgul de Crăciun din Sibiu va fi lansat anul acesta într-o formulă nouă, oferind vizitatorilor experiențe captivante în mai multe locuri din oraș.

Piața Mare, sub o instalație impresionantă din zeci de mii de lumini va fi amplasată o terasă unde vizitatorii se pot bucura de preparatele calde de la târg.

Tot aici se vor regăsi Roata panoramică, înaltă de 22 metri, construită special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu în 2019, și patinoarul natural amenajat în centrul pieței.

Cu o suprafaţă de 600 metri pătraţi și o capacitate de 300 de persoane, este una dintre principalele atracții în fiecare an.

  •  În Piața Mare se va regăsi și Atelierul lui Moș Crăciun, o experiență adorată de mii de copii anual, pe lângă cei 120 de expozanți și artizani care vor îmbogăți atmosfera de Crăciun prin produsele și obiectele lor.

O nouă aventură animată în Santa’s Land

În Piața Mica, Santa’s Land aduce la un loc caruselul și trenulețul pentru copii, experiențe virtuale cu sania virtuală a Moșului și o cabană spectaculoasă unde vizitatorii se pot odihni și încălzi.
  • Pe fațadele clădirilor din Piața Mică vor fi proiectate animații colorate în spiritul Sărbătorilor de iarnă, întinse pe mii de metri pătrați. Traseul continuă în Piața Huet unde va fi posibilă o plimbare sub o instalație spectaculoasă cu copaci iluminați.
„Suntem încântați să anunțăm cea de-a 17-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu, care în 2024 are loc sub conceptul «Christmas Unboxed» și va fi o adevărată sărbătoare a descoperirii. Anul acesta, aducem un mix captivant de magie și experiențe noi.  Extinderea în Piața Mică pentru a crea un Santa’s Land de vis și decorarea cu zeci de mii de lumini a Pieței Huet reflectă entuziasmul nostru pentru Crăciun, consolidând poziția de Capitală a Crăciunului în România.
  • La Sibiu este mai mult decât un târg de iarnă, este un love brand care adună comunitatea locală și turiști din țară și străinătate în jurul Crăciunului”, spune Andrei Drăgan Răduleț, fondatorul și organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.
În cadrul evenimentul vor reveni și activitățile memorabile reprezentative.
  • Atelierul lui Moș Crăciun are o varietate de activități pentru copii, printre care și ateliere de făcut hârtie și de mozaic. Vizitat în medie de peste 4.000 de copii la fiecare ediție, Atelierul lui Moș Crăciun devine locul în care cei mici pot învăța într-un mod distractiv și festiv.

Artizani din afara țării, la ediția din acest an

  • La ediția din acest an a Târgului de Crăciun vor fi prezenți 120 de expozanți din 36 de județe ale României, dar și din Israel, Ungaria și Italia. Artizani locali și naționali se vor regăsi aici cu o varietate de produse, decorațiuni, preparate gastronomice și cadouri. Înscrierile la târg au început în mai și au fost finalizate în iulie.

În ceea ce privește experiența gastronomică din cadrul târgului, sunt incluse o mulțime de opțiuni din partea producătorilor locali, de la prăjituri artizanale și produse tradiționale afumate și maturate la o varietate de băuturi calde de sezon.

  • Selecția de obiecte decorative și de produse va fi considerabil mai mare anul acesta, în urma extinderii portofoliului evenimentului.

Sunt așteptați peste 300.000 de turiști la ediția din acest an

  • Sunt așteptați peste 300.000 de turiști la ediția din acest an. Din experiența anilor trecuți, perioada în care are loc târgul reprezintă al doilea sezon turistic al orașului Sibiu, când cererea pentru cazări ajunge la limita ofertei actuale.

Magia Târgului de Crăciun din Sibiu este pregătită alături de LIDL și Ferrero Rocher. Târgul de Crăciun din Sibiu este parte a Agendei Culturale a Municipiului Sibiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati