Specialiști în domeniul construcțiilor și urbanismului din Chișinău, vizită la Primăria Capitalei

Primarul general Nicușor Dan a primit miercuri, la sediul Primăriei Capitalei, vizita unei delegații din Chișinău, alcătuită din specialiști în domeniul construcțiilor, urbanismului și reprezentanți ai administrației centrale.

„În cadrul discuțiilor, colegii din Administrația Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, precum și cei din Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei, au prezentat demersurile întreprinse pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic din București.

Totodată, delegația însoțită de reprezentanții Primăriei Capitalei a efectuat o vizită pe șantierul din strada Blănari nr. 14, imobil monument istoric construit de arhitectul Gheorghe Simotta, unde AMCCRS are în desfășurare lucrări de consolidare și restaurare.

Reprezentanții Republicii Moldova au fost interesați de provocările cu care administrația noastră s-a confruntat, precum și programele, proiectele și strategiile implementate la nivel local pentru consolidarea imobilelor.

Am identificat puncte comune în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică în orașele noastre, am discutat despre modul în care administrațiile au abordat problema reabilitării clădirilor cu risc seismic și am stabilit să continuăm dialogul, pentru a colabora în domeniul reabilitării clădirilor, dar și al conservării patrimoniului construit.

Vizita a fost organizată de Oficiul TAIEX al Comisiei Europene, iar scopul acesteia a fost schimbul de experiență între statele Uniunii Europene în ceea ce privește reabilitarea fondului locativ.

Aceasta vine în contextul în care Republica Moldova se află în etapa pregătitoare pentru aderarea la Uniunea Europeană și lucrează la armonizarea legislației naționale cu cea europeană”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati