Les Films de Cannes a Bucarest ajunge, în premieră, în cinci dintre sectoarele Capitalei

Les Films de Cannes a Bucarest ajunge, în premieră, între 25 şi 31 octombrie, în cinci dintre sectoarele Capitalei, cu proiecţii speciale cu o selecţie de filme premiate la Cannes şi Berlin.

  • Un festival la tine în cartier.  „All We Imagine as Light” ( Grand Prix,  Cannes 2024)  și câștigătorul Ursul de Aur 2024, „Dahomey”, printre filmele cu proiecții speciale.

„Les Films de Cannes a Bucarest în Cartier este mai mult decât un simplu eveniment cinematografic. Este o invitaţie la dialog, o ocazie de a explora tematici profunde şi relevante prin intermediul filmelor de autor premiate la marile festivaluri internaţionale. De la drame la poveşti care explorează identităţi şi culturi diverse, fiecare proiecţie este o poartă către o lume nouă, iar atelierele post-proiecţie sunt o şansă de a continua explorarea şi introspecţia în prezenţa unor specialişti din domeniul psihologiei, artei şi culturii”, precizează organizatorii.

Proiecţiile, care vor avea loc în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, vor fi urmate de ateliere interactive susţinute de specialişti, oferindu-le spectatorilor şansa de a explora legătura dintre film şi introspecţie personală.

Printre filmele care vor avea proiecţii speciale se numără „All We Imagine as Light” „(Grand Prix, Cannes 2024) şi câştigătorul Ursului de Aur 2024, „Dahomey”.

Les Films de Cannes a Bucarest în Cartier va putea fi urmărit în Sectorul 2, pe 25 octombrie, de la ora 14,00, la sala Cinema a UNATC.

Publicul va putea urmări documentarul „Averroes & Rosa Parks” de Nicolas Philibert din selecţia Berlinale Special 2024. Pelicula prezintă povestea lui Averroes şi Rosa Parks: două unităţi ale spitalului Esquirol, care face parte din Grupul de Îngrijire Psihiatrică Parizian. Aflăm cum, în ciuda unui sistem medical tot mai suprasolicitat, cei ce suferă de boli mintale îşi pot recăpăta locul în societate. Documentarul are regia, imaginea şi scenariul semnate de Nicolas Philibert.

După proiecţie, publicul este invitat să exploreze tema filmului în cadrul unui atelier susţinut de Cosmina Ciobanu, psiholog şi psihoterapeut specializat în psihoterapia experienţial-unificatoare şi dezvoltare personală.

Intrarea este liberă pe baza unui bilet cu valoare zero emis pe Eventbook.ro.

În Sectorul 3 va fi prezentat filmul „Diamant Brut” de Agathe Riedinger, film din Competiţia oficială Cannes 2024, pe 2 octombrie, de la ora 12,00, la Cineplexx Titan.

Filmul, care explorează temele aspiraţiilor tinereţii, superficialitatea faimei şi complexitatea relaţiilor familiale, va fi urmat de un atelier condus de Roxana Călin, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ.

Biletele se pot achiziţiona de pe www.cineplexx.ro.

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti din Sectorul 4, bulevardul Mărăşeşti, nr 80-82, găzduieşte pe 27 octombrie, de la ora 19,30, proiecţia filmului „Dahomey” de Mati Diop, peliculă câştigătoare a Ursului de Aur 2024.

Filmul va fi urmat de un atelier moderat de Maria Munteanu, coordonator de expoziţii şi expert în istoria artei.

Intrarea este liberă pe baza unui bilet cu valoare zero emis pe Eventbook.ro.

Acelaşi film va putea fi văzut şi în Sectorul 5, la Kultur21, pe 29 octombrie, de la ora 19,30. Filmul va fi urmat de un atelier moderat de Maria Munteanu, coordonator de expoziţii şi expert în istoria artei.

Intrarea este liberă pe baza unui bilet cu valoare zero emis pe Eventbook.ro

În Sectorul 6, Teatrul Masca va găzdui, pe 31 octombrie, de la ora 19,00, proiecţia câştigătorului Grand Prix de la Cannes 2024, „All We Imagine As Light” în regia lui Payal Kapadia.

Proiecţia va fi urmată de un atelier susţinut de Hilda-Hedvig Varga, indolog.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati