Mai mulţi candidaţi la Preşedinţie, prezenţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Mulţi dintre candidaţii la Preşedinţie vor participa, luni, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, între aceştia fiind liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă.

Potrivit programului oficial, preşedintele Senatului României, liderul PNL Nicolae Ciucă va participa, de la ora 09:30 la Slujba Sfintei Liturghii şi Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Ulterior, preşedintele Senatului va vizita noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii „Sf Maria”, iar de la ora 15.00 va lua parte la Comitetul Director Judeţean al PNL Iaşi.

De la ora 17.00, Ciucă la participa la Gala ”Seara Valorilor”, Sala ”Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi.

La slujba de la ora 09.30 va participa şi premierul Marcel Ciolacu, potrivit anunţului oficial transmis de Guvern şi PSD.

De la ora 16.00, premierul va vizita şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Şi candidatul independent Mircea Geoană a anunţat că va participa la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană Iaşi.

Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Prezenţa liderului AUR, George Simion, la Iaşi nu este sigură, surse din filială precizând că sunt şanse ca acesta să ajungă totuşi în oraş.

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.

În zona centrală a Iaşiului vor fi montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini se închinaseră la sfintele moaşte la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se aflau peste 50.000 de oameni, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 20 de ore.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati