Sărbătoarea Sfintei Parascheva: Tradiții și milostenie în comunitatea Ilfov

În amintirea milosteniei Sfintei Parascheva, Consiliul Județean Ilfov îndeamnă comunitatea să păstreze și să celebreze tradițiile legate de această ocazie.

Considerată ocrotitoarea săracilor și vindecătoarea bolnavilor, Sfânta Parascheva este sărbătorită pe 14 octombrie, iar credincioșii vin la moaștele sale pentru a se ruga pentru sănătate și binecuvântare.

Această sărbătoare este marcată de obiceiuri frumoase, precum ajutorul oferit celor nevoiași, transmite CJ Ilfov pe pagina de Facebook.

  • În diverse regiuni, oamenii își exprimă recunoștința prin acte de bunătate și solidaritate, dăruind celor săraci și organizând evenimente comunitare.

CJ Ilfov încurajează toți cetățenii să participe la aceste tradiții, subliniind importanța comunității și sprijinului reciproc în aceste momente de celebrare. Mărturiile credincioșilor despre minunile Sfintei Parascheva întăresc credința populară în puterea sa ocrotitoare. Să ne unim în rugăciune și în acte de binefacere în această perioadă specială!

”Scrierile bisericești datează nașterea Sfintei Parascheva în secolul al XI-lea, în Epivata (Turcia de astăzi). Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea săracilor și vindecătoarea bolnavilor, fiind cunoscută pentru minunile săvârșite de-a lungul veacurilor. Credincioșii vin la moaștele sale pentru a se ruga pentru sănătate, binecuvântare și ocrotire și sunt ajutați”, arată sursa citată.

  • ”𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐬𝐜𝐡𝐞𝐯𝐚

Această sărbătoare este marcată de numeroase tradiții și obiceiuri populare, care variază în funcție de regiune:

Ajutorul nevoiașilor – Se obișnuiește ca în această perioadă să fie oferite ajutoare celor săraci, în amintirea milosteniei Sfintei Parascheva.

Credința în minunile Sfintei Parascheva! Credincioșii care au venit la moaștele Sfintei Parascheva mărturisesc că au primit ajutor în momente grele, fiind vindecați de boli sau găsind soluții pentru problemele lor. Aceste mărturii întăresc credința populară în puterea ocrotitoare a Sfintei”, transmite CJ Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati