One Night Gallery lansează o nouă expoziție imersivă

One Night Gallery lansează o nouă expoziție imersivă în colaborare cu artistul român KSELEQOQYNQYSHY.

One Night Gallery Love Kseleqoqynqyshy este o nouă expoziție de artă digitală prezentată de ONE NIGHT GALLERY, care va fi inaugurată la MINA – Museum of Immersive New Art din București, în data de 17 octombrie 2024.

Acest proiect este cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „București 565. Conexiuni Urbane” 2024.

KSELEQOQYNQYSHY este un artist contemporan din România, care activează ca ilustrator, muralist, street artist și designer grafic. Pseudonimul său este o scriere codificată ce semnifică „Casele cu Ochi Închiși” și descrie elementele și personajele care se regăsesc în lucrările lui.

În discursul artistic vom regăsi motive urbane – mai exact elemente din cultura Hip-Hop. Selecția va cuprinde murale și ilustrații  realizate pentru expoziție din portofoliul artistului, ce vor fi transformate în lucrări digitale, fiind animate printr-un proces colaborativ cu echipa MINA Studios.

Show-ul imersiv oferă o călătorie vizuală captivantă printr-un univers fantastic, unde realitatea se împletește cu imaginația, iar motivele naturale se combină cu elemente mistice și suprarealiste. Lucrările lui KSELE sunt adesea populate de animale fantastice, case cu arhitecturi vechi și simboluri sacre, toate îmbrăcate într-un stil ludic și punctat de influențe spirituale și mitologice.

Expoziția creează universuri vizuale originale și experiențe multimedia adresate publicului larg. Publicul va putea explora lumea caracteristică a lui KSELE, unde „ochii închiși” sunt o metaforă pentru meditație, iar motive precum al treilea ochi și simbolurile sacre devin portaluri către dimensiuni necunoscute ale subconștientului. De asemenea, elementele naturale, precum baobabii, pinii antici și bonsaii, sugerează conexiuni profunde cu geometria sacră și matematica naturii.

One Night Gallery Love Kseleqoqynqyshy va cuprinde un spectacol audio-vizual imersiv, cu lucrări existente din portofoliul artistului, dar și o serie de lucrări noi, animate special pentru această ediție. Personajele vor prinde viață prin experiențe de Realitate Augmentată iar instalația de design va rămâne în patrimoniul muzeului, alături de un obiect de design personalizat de artist.

One Night Gallery este un concept expozițional inovator, dedicat artei contemporane românești, tehnologiei și inovației. Scopul nostru este să susținem artiștii locali, oferindu-le o platformă unică unde creativitatea lor poate fi experimentată prin prisma noilor tehnologii. Combinând realitatea augmentată, proiecțiile 3D și alte instrumente digitale, One Night Gallery transformă modul în care publicul interacționează cu arta contemporană.

Bilete disponibile pe minamuseum.com

Acest proiect este cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „București 565. Conexiuni Urbane” 2024. Conținutul acestui material nu reprezintă neapărat poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati