Piața Unirii a reintrat în patrimoniul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan: ”Au fost rectificate cărțile funciare care atestă calitatea de proprietar”

Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că Oficiul pentru Cadastru (OCPI) a rectificat cărțile funciare ale zonei supraterane din Piața Unirii, iar Primăria Municipiului București este acum proprietar și administrator.

  • Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a obținut o autorizație de construcție pentru șantierul controversat din Piața Unirii de la Primăria Sectorului 3 pe baza unei versiuni vechi a cărților funciare care indica faptul că Apele Române și Sectorul 3 ar fi fost administratori ai zonei.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a rectificat cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. În luna iulie, acestea au fost trecute din greșeală în proprietatea Ministerului Mediului – Apele Române, a spus edilul.

Nicușor Dan a contestat vechile cărți funciare și a pus la dispoziția autorităților hotărârile Consiliului General al Municipiului București care demonstrau că zona Piața Unirii este în proprietatea și administrarea Primăriei Generale a Municipiului București.

”Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu.

  • Instituția Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmbovița și numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal sa ceară autorizații de lucrări pentru suprateran. 4 instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente”, a declarat Nicușor Dan.

El a anunțat că va depune sesizari penale.

  • ”Analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente”, a mai spus Nicușor Dan într-o declarație pe rețelele sociale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati