Acțiuni de împădurire urbană în Sectorul 3! Echipele primărei au ajuns pe străzile din zona Timpuri Noi-Splaiul Unirii

Primăria Sectorului 3 intensifică operațiunile sezoniere de „împădurire” urbană, desfășurate în cadrul unui amplu program de amenajare, înfrumusețare și personalizare a spațiilor verzi.

Astfel, activitățile de plantare a copacilor continuă pe partea pietonală a străzilor din Sectorul 3.

  • Echipe ale primărei au ajuns în această perioadă pe străzile din zona Timpuri Noi-Splaiul Unirii, unde se plantează copaci la ghiveci.

Pe această cale Primăria Sectorului 3 informează reprezentanții asociațiilor de proprietari care doresc plantarea de material dendrologic în grădinile blocurilor că pot depune o solicitare în acest sens.

De asemenea, locuitorii Sectorului 3 pot semnala zonele unde consideră că trebuie plantați arbori sau suplimentați cei existenți, prin aplicația Primăriei Sectorului 3, disponibilă atât pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea Hartă sesizări/Semnalează o problemă, cât și ca aplicație mobilă.

Acțiuni de plantare a copacilor de-a lungul marilor artere

Primăria Sectorului 3 a desfășurat pe întreg parcursul anului acțiuni de plantare a copacilor de-a lungul marilor artere din zonele intens circulate.

  • Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Unirii, Baba Novac, Câmpia Libertăţii, Trapezului, Nerva Traian sau Octavian Goga sunt doar câteva dintre arterele „împădurite” în Sectorul 3. Zonele urbane nou amenajate, pasajele au obligatoriu o componentă verde.

Efectele acestei „infrastructuri verzi” care o dublează pe cea rutieră și pietonală se vor resimți asupra calității aerului respirat și asupra temperaturilor din  sezonul cald.

„A început sezonul de plantări și vrem ca și în acest an să depășim borna de 10.000 de copaci plantați, așa cum am făcut-o și în ultimii ani”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Foto: primarie3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati