Nicușor Dan i-a prezentat lui Ciucă cele 20 de solicitări pentru candidații la parlamentare și prezidențiale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Parlamentului, cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a-i prezenta cele 20 de măsuri pe care le propune candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

El a menţionat că i-a contactat în primul rând pe candidaţii partidelor de dreapta, dar că va lua legătură şi cu premierul Marcel Ciolacu.

„Aşa cum am anunţat, am venit cu cele 20 de puncte, am anunţat că mă voi întâlni cu preşedinţii de partid candidaţi la prezidenţiale. O să încep prin a mă întâlni cu cei trei candidaţi de dreapta: domnul Ciucă, doamna Lasconi, domnul Orban: după care, cu ceilalţi candidaţi”, a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Primăria Capitalei a fost subfinanţată şi s-a confruntat cu un „deficit de dezvoltare”

În ce priveşte referendumul pe care intenţionează să îl convoace pe data de 24 noiembrie, edilul general a precizat că de-a lungul ultimilor 20 de ani, Primăria Capitalei a fost subfinanţată şi s-a confruntat cu un „deficit de dezvoltare”.

  • Totodată, „modul în care s-a construit” în Bucureşti afectează traficul, iar din acest motiv este necesar ca autorizaţiile să fie eliberate de Primăria Capitalei, pentru a restabili „legalitatea şi dezvoltarea echilibrată”, a spus el.

Nicuşor Dan a precizat că este de înţeles o eventuală opoziţie a primarilor de sector la propunerile sale, dar că interesul bucureştenilor trebuie să fie prioritar.

  • „Şi eu dacă aş fi primar de sector, aş face la fel. Întrebarea este ce e mai bine pentru bucureşteni. (…) Haideţi să ne uităm care a fost bugetul pe 2023. Noi am avut 6 miliarde, din care 3 le-am dat pe subvenţii, deci am rămas cu 3 miliarde, iar primăriile de sector au avut 9 miliarde. Deci, raportul real a fost 3 miliarde la 9 miliarde, în condiţiile în care noi avem marile lucrări de infrastructură – spitale, semafoare, iluminatul public, teatrele. Ei au şcolile, curăţenia stradală”, a explicat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati