Respinsă la prezidenţiale, Diana Şoşoacă deschide lista S.O.S România la Senat, pe Bucureşti

Europarlamentara Diana Şoşoacă, preşedinta Partidului S.O.S. România, şi-a depus, joi, candidatura pentru Senatul României la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

  • „Astăzi am depus listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Conduc lista la Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă (…). BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze (la alegerile prezidenţiale – n.r.). Uimitor, la verificarea normală pe care a făcut-o BEM (Biroul Electoral Municipal – n.r.), Diana Iovanovici-Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. (…)

În acest moment, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia Curţii Constituţionale este una neconstituţională. Dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment, există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele: un stat al CCR şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă”, a declarat Şoşoacă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati