FOTO/ Peste un milion de bucureșteni și turiști, la cea de-a IV-a ediție a eveimentului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”.

Primăria Capitalei anunță că peste un milion de bucureșteni și turiști au participat la cea de-a IV-a ediție a eveimentului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”.

Cel mai amplu proiect outdoor din istoria Bucureștiului, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, s-a desfășurat  pe parcursul a 27 de weekenduri, în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024, atât pe Calea Victoriei, cât și în cartierele bucureștene.

Au fost organizate activități artistice, spectacole de muzică, dans la expoziții de artă stradală, instalații interactive și ateliere creative, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Pe parcursul celor șase luni de desfășurare a proiectului, străzile Capitalei au devenit o scenă deschisă, oferind participanților experiențe culturale unice prin cele peste 800 de evenimente în care au fost implicați sute de artiști, de la muzicieni și actori până la dansatori și performeri stradali, din cadrul a peste 60 de instituții culturale, asociații, fundații și companii artistice din străinătate.

A VIII-a ediție Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii, a încheiat spectaculos  „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4. În perioada 11 – 13 octombrie, aproximativ 300.000 de locuitori ai Capitalei și turiști s-au bucurat de magia luminii pe Calea Victoriei și la ARCUB – Hanul Gabroveni, prin spectacole de video mapping, instalații multimedia impresionante și experiențe interactive

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati