Acțiune majoră a Poliției Capitalei: 21 de mandate de percheziție în dosare de evaziune fiscală și infracțiuni grave

Poliţiştii Capitalei pun în aplicare, joi, 21 de mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, tâlhărie, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

S-au desfăşurat activităţi investigativ-operative în vederea probării activităţii infracţionale a 12 persoane.

În baza cercetărilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în noaptea de 16 spre 17 august, şapte persoane au fost instigate de un bărbat şi au agresat alţi doi bărbaţi după ce i-au urmărit din Bucureşti până în judeţul Giurgiu. Când cei doi bărbaţi au oprit la o staţie de alimentare, cele şapte persoane, având asupra lor arme albe, i-ar fi agresat fizic.

„După investigaţii amănunţite s-a mai stabilit că această agresiune a avut loc în urma unui conflict preexistent, generat de faptul că una dintre persoanele vătămate a achiziţionat, cu intenţia de a locui, un imobil în judeţul Ilfov, contrar înţelegerii anterioare pe care a avut-o cu trei dintre persoanele cercetate în acest dosar penal”, arată sursa citată.

Aceste fapte au avut drept scop determinarea persoanei vătămate să nu locuiască în respectivul imobil.

În vederea administrării materialului probator, joi sunt puse în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 15 mandate de aducere.

Persoanele depistate urmează să fie conduse la audieri, la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, în vederea audierii, iar faţă de acestea vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, joi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pun în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Capitală, la adresa unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (776 acte materiale) şi acces ilegal la un sistem informatic (920 acte materiale).

În acest dosar penal prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 300.000 de euro.

Tot joi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 efectuează trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Secţia 7 Poliţie a pus în aplicare, joi, un mandat de percheziţie domiciliară în judeţul Ilfov, în vederea completării probatoriului şi depistarea autorului într-un dosar penal de tâlhărie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati