Firea: Mai mulți bani europeni pentru educație, sănătate, tineret, proiecte pentru femei și fermieri!

Gabriela Firea, europarlamentar PSD,  anunță mai mulți bani europeni pentru educație, sănătate, tineret, proiecte pentru femei și fermieri!
  • ”Săptămâna aceasta, în plenul Parlamentului European, am făcut pași importanți pentru bugetul Uniunii Europene din 2025. Peste 200 de miliarde de euro, anul viitor! Și, alături de colegii mei social-democrați, am reușit să restaurăm toate fondurile tăiate de Consiliu, pentru a asigura finanțarea programelor cheie, cu impact direct asupra vieții românilor și a tuturor cetățenilor europeni.
Pentru Educație și Tineret, am reușit suplimentarea bugetului Erasmus+ cu 70 de milioane de euro. Toți studenții români și europeni trebuie să poată beneficia de această oportunitate, de aceea acest program trebuie să fie accesibil pentru toți.
  • Vestea este cu atât mai importantă cu cât prin Erasmus+ se finanțează și activități sportive, atât de importante în promovarea incluziunii sociale, pentru sănătatea fizică și mentală.
Ca membră a Comisiei pentru drepturile femeilor (FEMM), m-am angajat să susțin necondiționat drepturile femeilor, egalitatea de șanse și măsurile pentru combaterea violenței de gen. Iar pentru noul buget am susținut alocarea fondurilor în această direcție, a promovării drepturilor femeilor, pentru combaterea violenței de gen și susținerea inițiativelor pentru tinerele lideri.
  • O veste plină de speranță pentru toți pacienții din România, dar mai ales pentru copiii și pacienții cu boli rare, care merită acces la cele mai bune îngrijiri.
Am reușit să alocăm suplimentar 110 milioane de euro pentru Sănătate, inclusiv pentru prevenția bolilor cardiovasculare, susținerea Planului european de combatere a cancerului și îmbunătățirea sănătății mintale.
  • De asemenea, am obținut o creștere de 42 de milioane de euro pentru a ne proteja cetățenii împotriva dezastrelor naturale, cum sunt inundațiile care au afectat recent România și alte state din Europa Centrală și de Est.
Alte 35 de milioane de euro merg pentru integrarea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Fonduri în plus și pentru fermieri și agricultură. 96 de milioane de euro vor merge suplimentar către românii și restul cetățenilor europeni din zonele rurale sau montane.

  • Munca noastră în Parlamentul European este pentru oameni, pentru drepturile lor și pentru viitorul nostru comun, de aceea nu voi accepta niciodată să facem compromisuri pe aceste teme”, spune Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati