Primăria Capitalei promite planuri pentru a face aerul din București mai curat

Pentru îmbunătățirea calității aerului din Capitală, Primăria Municipiului București va elabora un nou Plan Integrat de Calitate a Aerului (PICA), precum și un Plan de Menținere a Calității Aerului (PMCA).

Astfel, a fost reluată procedura de achiziție pentru elaborarea unui Studiu de calitate a aerului și asistență tehnică pentru realizarea PICA și PMCA. Studiul va sta la baza fundamentării celor două planuri, care vor fi întocmite în raport cu concluziile acestuia.

Studiul este necesar pentru a afla situația actuală la nivelul Municipiului București în ceea ce privește calitatea aerului, astfel încât să luăm cele mai bune soluții pentru reducerea poluării.

În cadrul studiului, vor fi analizați poluanții din aer, vor fi identificate principalele surse de emisii, vor fi elaborate hărți de poluare și vor fi strânse informațiile privind poluarea cauzată de poluanții proveniți din zonele care înconjoară Bucureștiul.

De asemenea, vor fi identificate măsuri eficiente și cuantificabile pentru reducerea emisiilor de poluanți și vor fi definite scenarii pentru aplicarea măsurilor identificate.

Aceste măsuri vor fi integrate în atât în Plan Integrat de Calitate a Aerului (PICA), cât și în Planul de Menținere a Calității Aerului (PMCA).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 03 decembrie 2024.

Mai multe detalii privind această procedură de achiziții se regăsesc aici:

https://e-licitatie.ro/…/not…/c-notice/v2/view/100185406

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati