(P) Luptă strânsă pentru titlul de golgheter din Superliga

Cele mai bune echipe din Superliga mizează pe cel puțin un jucător în încercarea de a obține rezultate cât mai bune. Pe lângă lupta pentru câștigarea titlului, un duel interesant în acest sezon este și pentru trofeul acordat golgheterului.

În acest moment, golgheterul primei ligi din România sa află Alexandru Mitriță de la Universitatea Craiova și dinamovistul Astrit Selmani, ambii cu câte 7 reușite.

Mitriță confirmă forma bună din sezonul precedent și, după ce și-a prelungit contractul cu gruparea din Bănie, a continuat să înscrie pe bandă rulantă, purtând echipa spre victorie în mai multe meciuri.

Pe de altă parte, Astrit Selmani nu a confirmat în sezonul precedent și a avut evoluții oscilante, însă acum Selmani pare un jucător complet schimbat așa că împarte prima poziție cu atacantul Craiovei.

La un singur gol distanță de primii clasați este ambițiosul Dan Nistor, care face un nou sezon bun la U Cluj, formație pentru care a reușit deja să puncteze de nu mai puțin de 6 ori.

Louis Munteanu, jucător cumpărat de CFR Cluj cu 2,3 milioane de euro, a impresionat în primele meciuri din Gruia. A dat 5 goluri în 8 meciuri și se remarcă și prin ușurința cu care ajunge la finalizare.

Forma sa a fost demonstrată recent și la naționala de tineret, pentru care a dat trei goluri în meciul cu Muntenegru. Daniel Bîrligea a început și el promițător sezonul după transferul la FCSB.

Top 3 golgheteri în Superliga:

  • Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova) – 7 goluri
  • Astrit Selmani (Dinamo) – 7 goluri
  • Dan Nistor (U Cluj) – 6 goluri

Cum văd bookmakerii lupta pentru titlul de golgheter

În ceea ce privește cotele la pariuri, putem vedea că nu există un favorit cert să câștige trofeul de golgheter. Alexandru Mitriță are cele mai mari șanse, dar Louis Munteanu și Daniel Bîrligea sunt și ei aproape. În schimb, bookmakerii nu sunt convinși că Astrit Selmani va confirma forma bună din startul sezonului. Cotele pentru titlul de golgheter din România sunt următoarele:

  1. Alexandru Mitriță – 4.00
  2. Louis Munteanu – 6.00
  3. Daniel Bîrligea – 7.00
  4. Astrit Selmani – 10.00
  5. Denis Alibec – 12.00

Alexandru Mitriță, gata să facă cel mai bun sezon al carierei

Alexandru Mitriță este golgheterul primei ligi din România și se poate spune că are cel mai bun start de sezon din carieră. Cu 7 goluri și 1 pasă decisivă în 12 partide, Mitriță este omul numărul unu din atacul Universității Craiova, iar evoluțiile bune l-au adus și la echipa națională a României, sub comanda lui Mircea Lucescu.

Mitriță a dat sezonul precedent 16 goluri în 36 de partide pentru Universitatea Craiova. În vară s-a discutat intens despre posibilitatea de a pleca din Bănie, având oferte din zona Golfului, însă, în cele din urmă, și-a prelungit înțelegerea. Față de sezonul precedent, în care a dat și 13 pase decisive, Mitriță nu s-a mai remarcat și prin assist-uri în această stagiune, ci doar prin rolul de la finalizare.

În afara României, Alexandru Mitriță s-a descurcat cel mai bine la New York City FC, în 2019. El a dat 12 goluri în 30 de partide, însă apoi nu a mai confirmat și a fost împrumutat la Al Ahli, PAOK și Al Raed. În cele din urmă, a venit la Universitatea Craiova din vara lui 2023 și s-a dovedit a fi un jucător esențial.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati