În București s-a lansat comunitatea „Tați care iubesc”

Sute de tați au fost prezenți la conferința de lansare a comunității „Tați care iubesc”, eveniment care a avut loc în București, la Sala Gloria.

O sală plină cu bărbați curioși, atenți, entuziasmați, dornici să afle răspunsuri la întrebări pe care le au în viața cotidiană, care au primit inspirație de la specialiști și de la alți tați asemenea lor. Pe scenă, timp de 5 ore, 12 tați inspiraționali (psihologi, antreprenori și specialiști diverși) au abordat teme care interesează tații moderni. La finalul conferinței, toți cei prezenți au răspuns „DA !” invitației de a pune bazele comunității Tați care iubesc, în care sunt așteptați să intre tații din toată țară.

Este o realitate faptul că tații români sunt din ce în ce mai implicați în relațiile semnificative din viața lor, în creșterea și în educația copiilor, dar ei sunt frământați de conflicte interioare – între modelul tradițional de tată, primit de generații, și modelul de tată empatic și implicat. Pentru a răspunde nevoilor lor de suport și informare, Asociația Părinților Isteți a lansat proiectul Tați care iubesc.

Despre importanța relației cu propriul tată, despre cum poți să îți menții comunicarea adecvată cu copilul indiferent de vârsta lui, despre cum relația bună cu copilul are la bază relația armonioasă cu mama acestuia, despre relația cu foștii parteneri după divorț, despre cum să îți păstrezi energia și autocontrolul în relația cu copilul și despre multe alte subiecte pe care adesea tații nu au cu cine să le împărtășească s-a vorbit timp de 5 ore la întâlnirea Taților care iubesc, alături de: psihoterapeutul Ion Bucur, Doctor în psihologie Bogdan-Cezar Ion, psihoterapeutul Matei Stănculescu, Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru, cunoscutul sportiv Narcis Răducan, antreprenorul de fapte bune Robert Diaconeasa (DaddyCool), Tiberiu Dănețiu, Cristian China-Birta, Ștefan Stavrositu, Laurențiu Mogoș, Marius Constantinescu și Constantin-Felix Tătaru.

Pornind de la convingerile tradiționale că: „bărbatul trebuie să poată mereu orice”, „un bărbat nu plânge, nu își arată vulnerabilitățile”, „bărbatul este cel care asigură subzistența familiei”, „tatăl nu crește copiii, de asta se ocupă mama”, „bărbatul este șeful în casă și se impune autoritar, iar pentru «binele lui și al familiei lui» își poate impune părerea cu forța, apelând chiar la violență verbală sau fizică”, specialiștii prezenți la conferință au propus modele noi și eficiente de asumare a rolului de tată, într-o cheie evoluată, mai adaptată lumii moderne.

Parte dintre discursurile de la conferință vor fi accesibile online și altor tați, care intră în comunitate și accesează taticareiubesc.ro.

Tații prezenți la conferință sunt primii care s-au înscris deja în comunitatea online a taților care iubesc, care au descoperit că nu sunt singuri și că există soluții la problemele lor de tați, pe care le pot afla de la specialiști sau de la colegii din comunitate, pentru a se întoarce apoi în familiile lor și în grupul lor de prieteni mai încrezători în sine, mai conștienți și mai asumați.

Asociația Părinților Isteți îi așteaptă pe tați pe platforma taticareiubesc.ro și în comunitățile online din Facebook și Instagram.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati