Primăria Sectorului 4 anunță că de mâine, 13 noiembrie, pune la dispoziția studenților la stomatologie cel mai nou și mai modern laborator de practică în odontoterapia restauratoare. Evenimentul are loc împreună cu UMF „Carol Davila”, potrivit Buletin de Bucuresti.
Laboratorul de practică în odontoterapia este amenajat la amfiteatrul construit pe Șoseaua Olteniței pentru studenții Facultății de Stomatologie. Echipamentele sunt deja montate și calibrate, potrivit autorității locale.
Odontoterapia se ocupă cu tratamentul afecțiunilor substanței dure dentare, de la carii simple și defecte de smalț, până la complicații ce pot afecta și alte structuri.
Laborator de practică în odontoterapia restauratoare. Evenimentul va fi anunțat, mâine, 13 noiembrie, printr-o conferință de presă, la sediul Amfiteatrului UMF „Carol Davila”, din Șoseaua Olteniței nr. 15, de la ora 11:00.
Clinica de stomatologie a fost deschisa, pe 17 iunie, în Sectorul 4. Instituția își are sediul in Șoseaua Olteniței nr. 9. Unitatea medicală este operaționalizată de către Spitalul Universitar de Urgență București și UMF „Carol Davila” și oferă tratamente stomatologice pacienților de toate vârstele din tot Bucureștiul.
Spitalul dispune de:
- 65 de cabinete medicale;
- săli de așteptare;
- sală de operație.
Valoarea acestei investiții a fost de 60 de milioane de lei, echivalentul 12 milioane de euro. 40 de milioane a costat construcția, iar alte 20 de milioane dotările acesteia. Banii au provenit din bugetul Sectorului 4 şi de la Compania Naţională de Investiţii.
La acel moment, primarul Daniel Băluţă explica faptul că se vor derula mai multe programe, în cadrul clinicii.
În 2020, se deschidea șantierul pentru acest spital. Însă intra și în atenția DNA. Plângerea a fost redirecționată de la Parchet. Vizat era terenul amplasamentului, pe Șoseaua Olteniței 9, unde primăria de sector ar fi demolat abuziv mai multe clădiri care fac parte din domeniul public al Municipiului București.
În aceste clădiri, a funcționat sediul ADP Sector 4 până în mai 2017. Este vorba despre un număr de 12 clădiri plus anexe, construite pe vremea comuniștilor, care se regăsesc în Inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului București.