Magistrala 6 surpă casele, acuză locuitorii din zona Pod Constanța

Traficul deviat pentru șantieri de la Magistrala 6 surpă casele, acuză locuitorii din zona Pod Constanța, care susțin, potrivit publicației Puterea, că au făcut deja mai multe demersuri către autorități, fără a obține o rezolvare.

Locuitorii de pe străzile Mircești, Carpați și Caransebeș, în majoritate în vârstă, asistă din august, de când s-a deschis șantierul pentru magistrala Gara de Nord-Aeroport Otopeni, la degradarea locuințelor lor, multe construite în perioada interbelică.

De asemenea, se plângă că sunt expuși în mod constant la noxe și poluare fonică, deoarece traficul a fost deviat de pe bulevardele principale pe respectivele străzi, care nu sunt artere rutiere și care nu suportă tonaj mare.

Metrorex a anunțat în noiembrie că restricțiile de trafic rutier din zona 1 Mai, impuse în august, se prelungesc până la data de 31 decembrie 2024, pentru a permite lucrările necesare legăturii cu actuala stație 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud.

Devierea se menține, astfel: pentru direcția dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, pe ruta Strada Carpați – Strada Mircești – Strada Caransebeș; pentru direcția dinspre Bd. Ion Mihalache și Calea Griviței, pe ruta Strada Clăbucet – Strada Aviator Popișteanu – Strada Soveja – Pod Constanța.

Pe străzile Carpați, Mircești și Caransebeș a fost instituită restricția de acces (cu excepția riveranilor și a mijloacelor de transport în comun), în intervalul orar 22:00 – 06:00, pe perioada execuției lucrărilor la M6.

Locuitorii susțin că au făcut întâmpinări către Ministerul Transporturilor, către Metrorex, beneficiarul lucrării, către Supervizor, o asociere de firme și persoane fizice, către constructorii turci Alsim Alarko și Makyol, către Primăria Capitalei, către Inspectoratul de Stat în Construcții, către Primăria Sectorului 1, cât timp primar a fost Clotilde Armand, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„Iar răspunsurile au fost aproape trase la indigo: «Înțelegem situația, dar e vorba de o lucrare de anvergură și de care vă veți bucura la final și dumneavoastră!» sau «Sigur, dacă vom mai avea casele întregi» este răspunsul amar al celor de pe Mircești, Carpați și Caransebeș”, notează Puterea.

Poliția Rutieră susține însă că nu poate să monitorizeze non-stop traficul pentru că nu are oameni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati