Arafat, despre numărul de infectări: Am crescut cu vreo 30%/ Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să spui că o să relaxăm în plus

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, afirmând că nu va exista o nouă etapă de relaxare, scrie ecopolitic.ro

”(…) În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a declarat Raed Arafat, la DIGI 24.

Raed Arafat a prezentat un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, care arată că asimptomaticii sunt contagioşi.

”Este un studiu al Universităţii Yale (…) care spune că mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală, care nu tuşesc, nu strănută, nu au febră şi pe care nu îi bănuim că ne pot infecta (…) Libertatea individuală are limitele ei”, a adăugat Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că nu ne putem aștepta la o nouă etapă de relaxare.

”Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui  că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”, a spus Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati