ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în Berăria H până la remedierea deficiențelor constatate în urma unui control efectuat vineri și a amendat locația cu 30.000 de lei pentru neregulile constatate.
Controlul a fost realizat ca urmare a unei sesizări referitoare la activitatea desfășurată la punctul de lucru situat în București, Sector 1, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, camera 2, etaj 2, al operatorului economic HH Operations SRL – Berăria H.
‘Ca urmare a constatării acestor deficiențe, au fost oprite de la comercializare și retrase din circuitul consumului 158 kg de produse și preparate culinare, în valoare totală de 3459 lei. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 30.000 lei și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pe întreaga unitate până la remedierea deficiențelor începând cu orele 00( 01.03.2025)’, se arată într-un comunicat al ANPC.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au constatat prezența insectelor vii în zona barului, atât pe paviment, pe bar cât și pe ustensile folosite și în recipientele alimentare. De asemenea, diverse sortimente de siropuri, utilizate în prepararea băuturilor, prezentau modificări organoleptice iar pavimentul din zona barului prezenta acumulări cantitative de lichide în anumite zone, depuneri de resturi de alimente, grăsime și praf.

Au fost identificate produse finite fără elemente de identificare, care ar fi permis stabilirea încadrarea în data limită de consum (ex: creveți Panko, șnițel vită, zacuscă, dulceață de ceapă). Potrivit sursei citate, dulceața de ceapă, depozitată în recipiente de sticlă cu capac filetant, etichetată ‘preparată în unitate’, avea informațiile ‘lot produs 15012025’ și data de expirare 14.02.2025, depășind data limită de consum.
Pe de altă parte, ANPC susține că în congelator au fost identificate produse alimentare la temperatura de refrigerare (decongelate), în zona de depozitare au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare (dulceață de ceapă, șnițel de vită, ciolan de porc, creveți Panko, carne de curcan, cârnați românești, stock de pui, chiftele pentru burgeri) iar colectarea reziduurilor se realiza în recipiente fără protecție sanitară.
Totodată, comisarii au descoperit că produsele finite erau depozitate necorespunzător, în imediata vecinătate a materiei prime.
‘În spațiul de depozitare igienizarea nu era corespunzătoare, fiind identificate pânze de păianjen și un strat consistent de praf în zonele mai puțin accesibile. Au fost oprite definitiv de la comercializare 158 kg de produse alimentare, în valoare totală de 3459 lei. Agregatele frigorifice prezentau depuneri masive de gheață. În zona de bucătărie se utilizau ustensile neprofesionale, cu mâner aplicat. Paharele (igienizate) puse la dispoziția consumatorilor erau păstrate în imediata vecinătate a recipientelor de colectare reziduală’, se mai arată în comunicat.
În cadrul controlului, s-a procedat la prelevarea de cuburi de gheață din unitate, care au fost transmise către un laborator acreditat pentru efectuarea analizelor microbiologice.


