Cozonac uriaș de 500 de kilograme, pregătit live în Parcul Izvor din București

Un impresionant cozonac de aproximativ 500 kg și peste 15 metri lungime va fi preparat în fața publicului în cadrul Festivalului Neaoș de Merinde de Primăvară, care se va desfășura în Parcul Izvor din București, în perioada 3-6 aprilie.
  • Pregătirea acestui desert gigant va fi realizată de gospodine din Bucovina, după o rețetă tradițională ce include ingrediente precum 250 kg făină albă, 300 de ouă, 250 kg nucă măcinată, 50 litri lapte, 12 kg drojdie, 10 kg cacao, 10 kg unt și 10 kg smântână.

Vizitatorii vor putea urmări întregul proces de preparare a cozonacului, de la frământare și dospire până la coacere, transformând evenimentul într-un adevărat spectacol gastronomic.

De asemenea, aceștia vor avea posibilitatea să deguste din cozonacul gigant odată ce va fi scos din cuptor.

”Vizitatorii festivalului vor avea ocazia să descopere secretele preparării unui cozonac tradiționa autentic, să asiste la fiecare etapă a procesului și, cel mai important, să guste din acest cozonac GIGANT odată ce este scos din cuptor!”, transmit organizatorii.

Pe lângă acest moment special, festivalul va include și preparate tradiționale de primăvară, produse locale autentice și demonstrații culinare live.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati