Noaptea Dansului revine în 2025 cu o primă ediție de primăvară: „Bucureștiul Dansează” pe Calea Victoriei, pe 13 aprilie

Cel mai mare eveniment de dans urban din România revine în 2025 cu o premieră. Prima ediție de primăvară sub umbrela „Noaptea Dansului”– Bucureștiul Dansează” va avea loc, duminică, pe 13 aprilie, în fața Muzeului Național de Istorie a României, pe Calea Victoriei 12, în primul weekend de Străzi deschise.

După două ediții de vară memorabile în București (2023 și 2024), o ediție la Brașov (2024) și o participare la Zilele Bucureștiului în 2023, „Noaptea Dansului” deschide oficial sezonul dansului în stradă și dă startul primăverii printr-un spectacol comunitar plin de energie, culoare și mișcare.

Ediția din 13 aprilie va aduce împreună pe Calea Victoriei nr.12, în zona Muzeului Național de Istorie a României, peste 10 școli de dans din București. De la ora 18:00 la 20:30, publicul va putea participa la demonstrații de dans de grup, flashmob-uri spectaculoase și momente de community-dance în care spectatorii devin parte din spectacol. Componenta de artă stradală urbană – dans în stradă – a evenimentului Noaptea dansului se desfășoară în cadrul proiectului Străzi deschise – București, Promenadă urbană, un proiect al Primăriei Municipiului București, organizat prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în calitate de operator zonal.

Programul artistic va cuprinde o varietate eclectică de stiluri de dans care reflectă diversitatea și vitalitatea scenei urbane bucureștene: tango, greek dance, salsa & salsa cubana, bachata, kizomba, afro-dance, swing dance, fetno, kpop, dansuri indiene etc. Participanții vor putea învăța pași de bază, interacționa cu dansatorii și descoperi stiluri de dans poate necunoscute până acum, într-un cadru relaxat și festiv.

“Conceptul și ideea acestui eveniment urban de succes nu presupune existența unei scene pe care evoluează dansatori și nici nu o va presupune. Totul se întâmplă viu și organic în stradă, fiind un proiect ce își propune să promoveze dansul ca artă urbană și să rupă bariera dansator/spectator, aducându-i aproape prin interacțiune și bucuria de a dansa. În alte țări din Europa există această mentalitate și obișnuință de a dansa, simplu, nepretențios, în stradă, și este minunat să putem oferi și noi în România această oportunitate alături de comunitățile de dans. La rândul lor, comunitățile sunt încântate de această deschidere față de public, de faptul că pot arăta ceea ce oferă într-un cadru atât de larg, de a se distra, de a cunoaște alți dansatori, și de a invita apoi publicul să ia cursuri de dans”, declară inițiatorii și coordonatorii evenimentului, Dana Samoil-Istrate și Dragoș Samoil.

Programul artistic va fi disponibil în curând pe paginile de social media Noaptea Dansului (Facebook și Instagram). Accesul publicului este liber.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati