Marcel Ciolacu – reales preşedinte al PSD; Atac dur la adresa foştilor lideri PSD: „Vremea tătucilor a trecut!”

Congresul PSD l-a validat sâmbătă, pe Marcel Ciolacu – cu 1.310 de voturi “pentru”, în funcţia de preşedinte al PSD, cu majoritate de voturi. El a fost „concurat” doar de senatorul Eugen Teodorovici, care a obţinut 91 de voturi. Un număr de 49 de voturi au fost nule.

În discursul său, Ciolacu a anunţat că vrea cu totul o altă abordare a formaţiunii, şi s-a delimitat de persoanele care au probleme cu justiţia, dar şi de „tătucii” PSD-ului.

„Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit, la fel ca şi mine, organizaţii puternice. Dar au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la uşile justiţiei. Nu ei sunt PSD!  Ei aparţin trecutului. Astăzi, trebuie să ne rupem de acest trecut. (…)  Avem oameni extraordinari, bine pregătiţi, profesionişti, care şi-au demonstrat competenţa fiecare în domeniul său, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Şi, în mod evident, acest lucru nu a făcut bine partidului, şi nici României. Vremea tătucilor a apus”, a afirmat Ciolacu.

El a anunţat că doreşte „un PSD condus de o echipă” şi, de aceea, a adus în prima linie cei mai buni oameni, oameni care şi-au dovedit competenţa atât în organizaţiile lor, cât şi în comunităţile lor.

El a anunţat astfel echipa cu care va conduce PSD, aleasă de Congres: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Vasile Dîncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor.

Congresul a avut loc online, în 38 de centre regionale şi unul la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, unde au fost prezente 20 de persoane. Votul a fost secret, cu buletine de vot.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati