Lucrările la Măgurele Science Park, primul parc științific din zona București-Ilfov, încep anul viitor

Consiliul Județean Ilfov a anunțat că anul viitor încep lucrările la Măgurele Science Park, primul parc științific din zona București-Ilfov. Instituția spune că s-au parcurs toate etapele și că urmează licitația care va decide constructorul.

”Măgurele Science Park, cel mai ambițios proiect al Consiliului Județean Ilfov, rămâne pariul nostru cu lumea. Un pariu pe care suntem din ce în ce mai aproape să-l câștigăm. Am parcurs toate etapele, urmează licitația care va decide constructorul, iar anul viitor începe lucrul la fundație”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

Consiliul Județean Ilfov precizează că, pentru ca excavatorul să scoată prima cupă de pământ, ”s-a lucrat mii și mii de ore: planuri, idei, studii, discuții nesfârșite, proiecte, găsirea surselor de finanțare, găsirea de parteneri, de firme care să-și dorească să deschidă birouri aici…”.

Măgurele Science Park

Măgurele Science Park, cel mai ambițios proiect al Consiliului Județean Ilfov, rămâne pariul nostru cu lumea. Un pariu pe care suntem din ce în ce mai aproape să-l câștigăm. Am parcurs toate etapele, urmează licitația care va decide constructorul, iar anul viitor începe lucrul la fundație. Sigur că ne-am dori să vedem cât mai rapid finalizată clădirile futuriste din MSP. Trebuie să știți însă că, pentru ca excavatorul să scoată prima cupă de pământ, s-a lucrat mii și mii de ore: planuri, idei, studii, discuții nesfârșite, proiecte, găsirea surselor de finanțare, găsirea de parteneri, de firme care să-și dorească să deschidă birouri aici… Cert este că Măgurele Science Park va fi primul parc științific din zona București Ilfov. Un proiect care va aduce dezvoltare în regiune – locuri de muncă bine plătite, transfer tehnologic și cercetare la cel mai înalt nivel. Dezvoltarea Măgurele Science Park se va face în 3 etape. Prima înseamnă planificarea și construirea parcului pe o suprafață de 5 hectare, cu o investiție de peste 38 de milioane de euro fără TVA. În această primă etapă vor fi construite: : centrul de inovare, centrul de transfer tehnologic, muzeul viitorului, centrul de recreere. Cea de-a doua etapă vizează extinderea parcului până la o suprafață de 16 ha, progresiv pe o perioadă de 5 ani. Iar în a treia etapă estimăm o extindere de până la 50 de hectare.Dar, pentru echipa Măgurele Science Park, sunt foarte importanți oamenii, și mai ales oamenii viitorului, cei care vor lucra la MSP sau vor beneficia de descoperirile de la Măgurele. Acesta este motivul pentru care a fost deschis Smart Lab, un laborator unde atât elevii, dar și profesorii pot să facă experiemente cu roboți, cu imprimante 3D, programare sau să testeze spații virtuale. Totul gratuit, doar în baza unei programări.

Publicată de Consiliul Judetean Ilfov pe Joi, 3 septembrie 2020

Măgurele Science Park va fi primul parc științific din zona București-Ilfov, un proiect care va aduce dezvoltare în regiune – locuri de muncă bine plătite, transfer tehnologic și cercetare la cel mai înalt nivel.

Dezvoltarea Măgurele Science Park se va face în 3 etape

Prima înseamnă planificarea și construirea parcului pe o suprafață de 5 hectare, cu o investiție de peste 38 de milioane de euro fără TVA. În această primă etapă vor fi construite: : centrul de inovare, centrul de transfer tehnologic, muzeul viitorului, centrul de recreere.

”Cea de-a doua etapă vizează extinderea parcului până la o suprafață de 16 ha, progresiv pe o perioadă de 5 ani.  Iar în a treia etapă estimăm o extindere de până la 50 de hectare.”, arată instituția.

De asemenea, Consiliul Județean informează că a fost deschis Smart Lab, un laborator unde atât elevii, dar și profesorii pot să facă experiemente cu roboți, cu imprimante 3D, programare sau să testeze spații virtuale gratuit, doar în baza unei programări.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati