După 6 luni, Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti îşi deschide porţile

După aproape două sute de zile, Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti îşi deschide porţile.

Au fost create trasee specile de intrare şi ieşire, de urcare şi de coborâre. Există paravane despărţitoare atât în zonele de acces cât şi în sălile de lectură, iar masca de protecţie este obligatorie, scrie StirileProTV.

”Deschidem doar corpul Boema şi revin, din 385 de locuri, vom pune la dispoziţie mai puţin de o treime, adică doar o sută. Ele sunt marcate atât fizic cât şi prin sistemul nostru de gestiune”, a declarat Mireille Carmen Rădoi, director BCU.

Opt ore este permis accesul, în fiecare zi de luni până vineri, însă la Cluj şi Iaşi cititorii au doar trei ore la dispoziţie. Oricum, directorii acestor instituţii au în plan să digitalizeze toate cărţile.

”Avem două scannere care lucrează peste 12 ore pe zi şi vom avea o bibliotecă mai serioasă, mai semnificativă digitalizată abia în aproximativ un an”, a mai spus directorul BCU.

Două săli dedicate tezelor de doctorat şi documentelor vechi şi rare se deschid şi la Biblioteca Naţională. Pentru a-i proteja pe cititori, cărţile vor fi ulterior izolate între patru şi zece zile, în funcţie de materialul din care sunt realizate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati