Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice

În noaptea de 17-18 octombrie polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în București pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 66.000 lei și au fost reținute 26 permise de conducere (14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice; 10 pentru infracțiunile constatate – consum de substanțe psihoactive/băuturi alcoolice și 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză).

Au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

În plus, au fost întocmite 11 dosare penale:

• 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
• 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice;
• 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Un tânăr în vârsta de 25 de ani a condus un autovehicul în zona Piața Universității în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Un bărbat, în vârsta de 32 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1.

Un tânăr, în vărstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati